Rapperul B.o.B. strânge fonduri pentru a verifica dacă Pământul este plat

26 Sep 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Rapperul B.o.B. strânge fonduri pentru a verifica dacă Pământul este plat

Pământul nu este plat, dar rapperul american B.o.B.strânge fonduri pentru lansarea unor sateliți care pot obține dovezi contrare, relatează BBC. El vrea să strângă 200.000 de dolari pe site-ul GoFundMe.

Rapperul, al cărui nume real este Bobby Ray Simmons Jr, este un susținător vocal al teoriei Pământului plat - şi anume că Pământul este, de fapt, un disc și nu o sferă. Unii susținători ai teoriei Pământului plat susțin că angajații NASA pazesc marginea lumii pentru a preveni căderea oamenilor.

B.o.B se referă la el însuși ca "Bob Pământul plat". La momentul redactării, el a strâns puțin peste 650 de dolari, dar campania e în desfăşurare.

"Am început acest GoFundMe deoarece as dori să trimit un satelit, dacă nu mai multe sateliti, cât mai departe posibil în spaţiu sau pe orbită pentru a găsi curba", a spus el într-un video de pe pagină. "Caut curba", a adăugat el.

Curba la care se referă B.o.B este o temă recurentă în teoriile conspirației Flat Earthers. Susţinătorii acestor teorii cred că, dacă Pământul este de fapt rotund, atunci curbura Pământului ar fi mai vizibilă cu ochiul liber.

Nu este pentru prima dată când rapperul și-a exprimat îndoielile. În 2016, el a devenit implicat într-un dispută pe Twitter cu renumitul astrofizician Neil DeGrasse Tyson.

"Orașele din fundal sunt la aproximativ 16 mile distanță", a spus el, distribuind o imagine a liniei orizontului. "Unde este curba? Vă rugăm să explicați acest lucru".

 

Alte stiri din Life style

Ultima oră