Profesor român de balet: Există prejudecata că toți dansatorii sunt homosexuali

15 Oct 2015
Profesor român de balet: Există prejudecata că toți dansatorii sunt homosexuali
Băieții vor să devină pompieri și fetele dansatoare. Asta cred cei mai mulți locuitori ai Germaniei. Conform unui studiu dat publicității recent, într-adevăr 80% dintre bărbați lucrează în meserii clasice masculine.  

Nici femeile nu se dezic de acest principiu și în proporție covârșitoare își aleg locul de muncă din sfera socială și artistică. Conform portalului german primavera.de, există semnale că tendința începe să se schimbe.

Jurnaliştii germani au stat de vorbă cu mai multe persoane care infirmă aceste clișee și activează în joburi atipice. Unul dintre ei este profesorul de balet Ioniță Ivăniși din Aschaffenburg, localitate aflată în apropriere de Frankfurt.  

“Baletul este incredibil de complex: mișcări line, cultivate, dansatoare și dansatori atractivi, muzică clasică. Toate acestea fac această meserie să fie pur și simplu superbă”, spune românul de 62 de ani, citat de primavera24.de.
De mic copil, el a fost fascinat de această lume și și-a dorit mereu să danseze.

“Peste tot în lume, bărbații și femeile dansează împreună. Doar în Germania există de multe ori prejudecata că toți dansatorii bărbați sunt homosexuali. De aceea foarte mulți băieți au rețineri să învețe să danseze”, spune Ioniță Ivăniși. (I.D)

 

 

Alte stiri din Life style

Ultima oră