Povestea cutremurătoare a unei Lady, găsită moartă în casă de poliţişti

27 Sep 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Povestea cutremurătoare a unei Lady, găsită moartă în casă de poliţişti

Soția celebrului Lord Lucan, care a dispărut acum zeci de ani, a fost găsită moartă în casa ei din Westminster, Marea Britanie, de poliţiştii care au intrat cu forţa, relatează getwestlondon.co.uk.

Lady Lucan a fost dată dispărută, ceea ce a determinat poliția să intre marți după-amiaza casa ei din Eaton Row, motivând "îngrijorarea faţă de bunăstarea locatarului vârstnic".

Un purtător de cuvânt al Poliției Metropolitane a declarat că "ofițerii au forțat intrarea și au găsit o femeie de 80 de ani care nu reacţiona. La operaţiune au participat serviciile de poliție și ambulanță din Londra. Deși așteptăm identificarea oficială, suntem convinși că decedata este Lady Lucan".

Poliția declară că moartea ei este tratată ca fiind inexplicabilă, deşi nu se crede că este suspectă.

Lady Lucan a fost una dintre ultimele persoane care l-au văzut în viaţă pe soțul ei John Bingham, cel de-al șaptelea Conte de Lucan, în, înainte să dispară.

El a dispărut după ce cadavrul Sandrei Rivett, dădaca celor trei copii ai cuplului, a fost găsit în casa familiei de pe strada Lower Belgrave 46 din centrul Londrei, pe 7 noiembrie 1974.

Chiar dacă a fost declarat oficial decedat de către Înalta Curte în 1999, Lordul Lucan a fost văzut în Australia, Irlanda, Africa de Sud și Noua Zeelandă și există chiar afirmații că el ar fi fugit în India și ar trăit o viață de hippiot sub numele "Jungle Barry“.

În aceeași noapte a dispariției lordului, atacatorul s-a întors şi a bătut-o cu bestialitate pe Lady Lucan, înainte ca aceasta să scape şi să ceară ajutor la un pub din apropiere, Armsul Plumbers.

Mai târziu, maşina lui Lucan a fost găsită abandonată și plină de sânge în Newhaven, East Sussex, iar o comisie de anchetă a anunţat că ucigaşul bogat a murit un an mai târziu.

Roger Bray a fost primul ziarist sosit la uşa Lordului Lucan, dimineața, după evenimentele dramatice, și a scris unul dintre primele articole despre misterul care îl înconjura pe omul cu faimoasa mustață.

Șeful barului"Plumbers Arms", Derrick Whitehouse, atunci în vârstă de 44 de ani, i-a spus lui Bray că Lady Lucan "se clătina" și i-a spus: "Cred că gâtul meu a fost zdrobit. El a încercat să mă sugrume".

Barmanul a mai spus că Lady Lucan era "într-o stare de delir", şi i-a spus: "Mor". "A continuat să vorbească despre copii, "copiii mei, copiii mei , privind spre prin ușă și i-am dat tot ajutorul. O mai văzusem doar o dată înainte de asta".

Whitehouse i-a spus lui Bray că avea "diverse răni la cap" care erau "destul de grave", adăugând: "Era acoperită cu sânge. Sângera mult când a intrat".

La începutul acestui an, Lady Lucan, pe numele oficial Veronica, Contesa Dowager de Lucan, a acordat un interviu televizat în care a spus că ea crede că Lordul Lucan a luat decizia "curajoasă" de a-și lua propria viață.

Înainte de lungul interviul documentar, intitulat "Lord Lucan: Soțul meu, Adevărul", revista Radio Times a prezentat una dintre discuţiile lui Lady Lucan cu directorul  Michael Waldman.

 "Aș spune că s-a urcat pe feribot și a sărit în mijlocul Canalului în calea elicei, astfel încât rămășițele lui să nu fie găsite - cred că e un gest curajos".

La ITV, ea a vorbit despre propria depresie și natura violentă a soțului ei, după ce s-au căsătorit în 1963. Descriind modul în care o bătea cu un baston pentru a-i scoate "ideile nebunești din cap", ea a spus: "Ar fi putut să lovească mai mult. Număram loviturile. Probabil că îi făcea plăcere pentru că după aceea întreţinea relații sexuale (cu mine)".

Alte stiri din Life style

Ultima oră