Soluţii MIRACULOASE în gospodărie. Banala pastă de dinţi are utilizări alternative care te scapă de cheltuieli suplimentare

08 Iun 2015
Soluţii MIRACULOASE în gospodărie. Banala pastă de dinţi are utilizări alternative care te scapă de cheltuieli suplimentare
Pasta de dinţi poate avea o mulţime de utilizări în gospodărie fiind un aliat de nădejde nu numai în îndepărtatea plăcii bacteriene ci şi în curăţarea celor mai neobişnuite obiecte din casă. Sfaturile bunicii se transmit din generaţie în generaţie iar pe cele mai utile dintre ele le-am adunat în acest clasament:

Ajută la tratamentul coşurilor
Aţi trecut deja prin experinţa unui coş enervant care apare fix când se apropie data unei întâlniri impotante. Pasta de dinţi usucă şi ajută la vindecarea lor.

Întăreşte unghiile
Ai nevoie de o perie şi puţină pastă de dinţi pentru a-ţi curăţa unghiile. Pasta de dinţi le face mai puternice şi strălucitoare.

Calmează arsurile şi muşcăturile de insecte
Dacă nu aveţi la îndemână medicamente speciale, puţină pastă de dinţi vă ajută la calmarea arsurilor şi înţepăturilor de insecte. 

Înlocuieşte demachiantul
Dacă aveţi tenul gras şi nu aţi găsit încă un gel de curăţare potrivit, puteţi încerca banala pastă de dinţi şi un pic de apă. După aceea aveţi grijă să folosiţi o cremă hidratanta.

Curăţă petele de ceai şi cafea
Ceaşca de cafea pe care aţi uitat să o spălaţi la timp va deveni ca nouă dacă în loc de detergent o veţi freca cu puţină pastă de dinţi.

Curăţă argintăria
Tacâmurile sau bijuteriile care au început să prindă o tentă verzuie vor redeveni strălucioare după ce le curăţaţi cu puţină pastă de dinţi şi o cârpă uscată.

Îndepărtează creioanele colorate
Dacă aveţi acasă un mic artist căruia nu i-au mai ajuns caietele de desen şi a trecut la împodobitul pereţilor, nu e momentul să disperaţi. Cu ajutorul pastei de dinţi, culorile vor ieşi rapid de pe pereţi. Cereţi-le sprijinul celor mici atunci când curăţaţi pereţi. Vor înţelege că e mai bine să folosească doar caietul de desen unde opera lor ramâne şi peste ani.

Repară zgârieturile fine
V-am avertizat de la început că sunt sfaturi de la bunica. Dacă încă mai aveţi muzică stocată pe CD-uri e uşor să îndepărtaţi zgârieturile de pe ele cu puţină pastă de dinţi şi mişcări circulare delicate. Aceeaşi procedură o puteţi aplica şi ecranului telefonului mobil, dacă aţi uitat sa îl protejaţi cu folie şi s-a zgâriat.

Odorizează biberoanele
În loc să aruncaţi la gunoi biberoanele micuţilor sau să le curăţaţi cu detergenţi de vase, folosiţi puţină pastă de dinţi şi apă caldă. Agitaţi un pic, clătiţi bine şi veţi obţine biberoane curate şi mentolate.

Redă strălucirea tastaturii pianelor
Pasta de dinţi are efect de albire nu numai a dinţilor. Atunci când clapele pianului au început să se îngălbenească, puţina pastă de dinţi le va reda albul strălucitor.

Curăţă încălţămintea
Şi aici ne referim la tenişi sau alţi pantofi de sport cu ramă albă. Atunci când se murdăresc, folosiţi o periuţă veche şi pasta de dinţi şi veţi fi surprinşi de rezultate. Şi pantofii de piele de culoare albă se curăţă uşor de pete cu ajutorul pastei de dinţi albă.

Curăţă fierul de călcat
Fierul de călcat ars se curăţă uşor cu puţină pastă de dinţi

Farurile maşinii redevin transparente
Şi maşina poate beneficia de efectele miraculoare ale pastei de dinţi. Farurile de pastic, în timp au tendinţa să devină mate şi să se îngălbenească. După ce spălaţi maşina, ocupaţi-vă un pic şi de faruri. Aveţi nevoie doar de pastă de dinţi şi o cârpă moale şi curată.

Curăţă cromul
Robinetele, suporturile de prosoape sau elementele cromate ale maşinii sau motocicletei redevine strălucitoare imediat. Nu este efectul vreunui polish scump, ci rezultatele obţinute cu banala pastă de dinţi.

 

Alte stiri din Life style

Ultima oră