Egalitatea, dusă la un nou nivel: Păpuşi Barbie, în varianta gay

25 Sep 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Egalitatea, dusă la un nou nivel: Păpuşi Barbie, în varianta gay

Un artist păpuşar din Australia a creat o familie de acelaşi sex, în speranţa că va sprijini egalitatea căsătoriei în această ţară. Betty Strachan-Otter creează şi vinde păpuşi Barbie inspirate din realitate, relatează pinknews.co.uk.

Artista, care își vinde păpușile prin intermediul afacerii sale All The Little Dolls, a creat păpuşi Barbie iconice, mergând pe un portret mai realist. Unele dintre creațiile sale anterioare sunt o femeie gravidă și o Barbie care alăptează.

Strachan-Otter a explicat că acum a creat mamele lesbiene cu trei copii pentru a ajuta la normalizarea portretizării cuplurilor și familiilor de același sex.

"Îmi place să-mi folosesc păpușile pentru a descrie scene cu conotaţii pozitive pentru cei care vin în contact cu ei", spune  artista din Brisbane. Ea se declară dezamăgită că mariajul între persoane de același sex a ajuns subiect de dezbatere.

"Personal, sunt tristă că trebuie chiar să existe o dezbatere asupra căsătoriei între persoane de același sex. Nimeni nu se îngrijorează când iubeşti pe cineva într-o relație directă, așa că de ce ar trebui cuplurile de același sex să fie tratate diferit?", s-a întrebat Betty Strachan-Otter.

Alte stiri din Life style

Ultima oră