O tânară absolventă de facultate este „șocată” de programul de lucru „deprimant” de la 9h00 la 17h00: „Nu așa ar trebui să trăiască oamenii”

17 Noi 2023
O tânară absolventă de facultate este „șocată” de programul de lucru „deprimant” de la 9h00 la 17h00: „Nu așa ar trebui să trăiască oamenii”

„Cum pot să mă asigur că mănânc bine și că îmi văd prietenii și îmi fac timp pentru hobby-urile mele?": o tânara nou angajata din "Generatia Z" (18-24 de ani) publică un eseu despre zilele obositoare la un loc de muncă cu normă întreagă, scrie Fox News

O angajată din generația Z s-a plâns într-un eseu publicat de Business Insider că jobul ei de zi la YMCA este, deși plin de satisfacții, încă „dificil”, deoarece îi ocupă prea mult timp. 

Piper Hansen a absolvit facultatea în primăvara anului 2023 și, deși a lucrat cu normă întreagă doar de câteva luni, ea a spus că este deprimant să aibă programul de la 9h00 la 17h00 

„Cum pot să mă asigur că mănânc bine și că îmi văd prietenii și îmi fac timp pentru hobby-urile mele?” ea a intrebat. „Cum ar trebui să-mi încadrez toată viața într-un program de lucru de la 9h00 la 17h00 ?”

Hansen a explicat că se trezește în jurul orei 7 dimineața pentru slujba ei, dar, până ajunge acasă, abia are timp să-și plimbe câinele și să pregătească cina înainte de a se întuneca. 

„Atunci trebuie să mă asigur că cafeaua este gata pentru a doua zi dimineață și am ceva de luat la prânz a doua zi”, a scris ea. „Sunt acasă doar câteva ore înainte să mă pregătesc să mă culc până la ora 23:00”

Hansen a menționat videoclipul viral al unei alte angajate din generația Z care a postat o dezvăluire plină de lacrimi în care s-a plâns de cerințele unei săptămâni de lucru de 40 de ore. În timp ce unii telespectatori au simpatizat cu plângerile ei, alții au crezut că sentimentele ei au fost un indiciu al atitudinii slabe a tinerei generații americane în ceea ce priveste munca.. 

Pe TikTok , tânărul absolvent de facultate s-a întrebat cum ar trebui să-și facă oamenii timp pentru prieteni sau pentru întâlniri.

„Vreau să fac un duș, să mănânc cina și să mă culc”, a spus ea. „Nici nu am timp și nici energie să-mi gătesc cina. Nu am energie să mă antrenez, de parcă asta e pe fereastră. Sunt atât de supărat. Nu am nimic de-a face cu slujba mea, dar la fel ca programul de la 9h00 la 17h00 în general este o nebunie”.

„Ca o persoană din generația Z care trece prin aceeași tranziție la muncă ca persoana din acel videoclip viral, vreau doar să spun: Știm că așa este. Dar trebuie să fie așa?” spuse Hansen ca răspuns. 

Tânăra în vârstă de 23 de ani a spus că este „sălbatic” că „există doar timp să lucrezi și să mergi acasă să te odihnești înainte de a începe munca din nou”, argumentând: „Nu așa ar trebui să trăiască oamenii”.

Ea a explicat că îi place meseria ei dar îi ocupă cea mai mare parte a vieții. 

„Mi-aș dori să existe mai multe opțiuni pentru programe care să conducă la o viață în afara muncii”, a spus ea. „Nu vreau ca următorii mei 45 de ani să fie la fel ca în ultimele luni de mers la serviciu, întorcându-mă acasă să iau cina, să mă odihnesc și apoi să mă întorc la muncă. Și eu vreau să-mi trăiesc viața . ”

Ea a spus că nu știe dacă va mai avea în viitor un loc de muncă cu normă întreagă .

„Văd că alți oameni au situații mai flexibile care le permit să poată călători sau să se bucure de alte lucruri în afara serviciului și îmi doresc și eu asta”, a conchis ea. „Dar între timp, încerc să umplu acel gol, văzându-mi prietenii și dezvoltându-mi hobby-uri – în puținul timp liber pe care îl am.”

Alte stiri din Life style

Ultima oră