O impresionantă sculptură a Alexandrei Nechita, în inima orașului Beverly Hills

27 Aug 2019 | scris de Andreea Vasilescu
O impresionantă sculptură a Alexandrei Nechita, în inima orașului Beverly Hills Galerie foto (3)

Realizare importantă pentru ''micuţa Picasso''. Alexandra Nechita a fost onorată de către oraşul Beverly Hills, în care artista româncă este stabilită de la vârsta de doi ani. O lucrare semnată de ea va fi expusă permanent în faţa primăriei faimosului oraş californian al vedetelor, anunță presa locală.

O statuie impunătoare din bronz, înaltă de doi metri şi jumătate. Aşa defineşte micuţa Picasso "Anatomia iubirii".

Artista originară din Vaslui a impresionat comunitatea locală din Beverly Hills cu talentul său. 

Lucrarea exprimă dragostea care ne umple viaţa sub diferite forme, spune Alexandra Nechita,într-o declarație pentru Antena 3. Să mergi fără teamă spre ceea ce îţi doreşti, este gândul care a purtat‑o, încă din copilărie, spre succes, adaugă ea.

“Sunt super-încântată că pot împărtăși tuturor vestea asta extraordinară pe care am primit‑o, că o lucrare de‑a mea va fi plasată permanent în Beverly Hills, în fața Primăriei”, dezvăluie Alexandra Nechita.

În schimbul iubirii pe care o transmite prin artă, Alexandra Nechita a primit cel mai frumos cadou de ziua ei. O recunoaştere publică a talentului, în ţara care a adoptat‑o şi a numit‑o “Micuţa Picasso”. 

La doar opt ani, Alexandra Nechita uimea lumea cu o expoziţie găzduită de Biblioteca din Los Angeles. Lucrările ei au fost asemănate de critici cu picturile lui Picasso, iar Alexandra a devenit copilul răsfăţat al Americii, ţară în care părinţii ei s‑au refugiat în timpul regimului comunist din România. 

“Nici măcar nu auzisem de Picasso, nu ştiam cine a fost Picasso. Mă simţeam foarte bine când pictam în acest mod pentru că voiam să fiu diferită. Când eram mică, nu aveam un sentiment de încredere în mine, din contră. M‑am gândit că, dacă pun pe pânză imperfecţiunile mele, îmi voi reamiti că frumuseţea se găseşte în toate formele”, spunea Alexandra Nechita când a fost invitată la emisiunea celebrei Oprah Winfrey.

URMĂRIȚI AICI interviul oferit de Alexandra Nechita în cadrul emisiunii Marius Tucă Show.

Alte stiri din Life style

Ultima oră