O firmă olandeză va lansa prima maşină zburătoare (VIDEO)

19 Iun 2017 | scris de Gabriela Antoniu
O firmă olandeză va lansa prima maşină zburătoare (VIDEO)

PAL-V, creatorii primei maşini comerciale zburătătoare din lume, a deschis luna aceasta o nouă unitate de producţie în Olanda şi a anunţat că primele comenzi ale vehiculului aerian şi terestru cu două locuri vor fi expediate anul viitor, relatează ibtimes.co.uk.

Producția cu asamblarea finală a PAL-V, care urmează să înceapă în octombrie 2017. "Cele mai multe piese sunt comandate pentru primele mașini, iar acestea sunt în fabrică. Vom începe construcția cu ochii pe livrările către primii clienți globali în 2018 până în 2019", a declarat Robert Dingemanse, director executiv al PAL-V .

Cu ajutorul a două motoare de 100 de cai putere și a combustibilului fără plumb, vehiculul poate zbura până la 310 mile (400-500 kilometri), la o altitudine de până la 11.500 de metri (3500m), susţine compania.

 

 

Pe şosea, vehiculul va avea o viteză maximă de aproximativ 160,9 Km pe oră, a declarat compania pentru AFP, adăugând că se așteaptă să producă în primă fază între 50 și 100 de vehicule. Producţia poate crește până la "câteva sute" până în 2020, a adăugat acesta.

Proprietarii mașinii zburătoare vor avea nevoie atât de permisul de conducere, cât și de licența pilotului pentru a putea folosi legal o astfel de maşină. Pachetul, fără îndoială, vine la un cost. PAL-V Liberty costă 436.400 lire sterline (499.000 €, 599.000 $), în timp ce PAL-V Liberty Sport  261.500 de lire sterline (299.000 €, 334.770$).

Compania a subliniat că pentru a obține licența, un pilot va trebui să facă până la 40 de ore de instruire cu un instructor de giroplan și să treacă un set de examene. Vehiculul necesită o pistă de decolare destul de lungă pentru decolare.

Într-o declarație din 16 iunie, PAL-V a declarat că s-a întâlnit cu Agenția Europeană de Siguranță a Aviației (EASA), care gestionează certificările de zbor, pentru a discuta despre proiectul. Odată construit, EASA va trebui să supună vehiculul unor teste extinse de siguranță pentru a se asigura că este legal.

Un purtător de cuvânt al PAL-V a declarat anul trecut pentrui IBTimes UK că în curând va livra mașina clienților săi din Europa. În timp ce primele vehicule au intrat în vânzare la începutul acestui an, este încă neclar câte au fost vândute până acum.

"Clienții noștri au multă încredere în capacitatea noastră de a ne respecta planul și de a livra prima mașină zburătoare pe piața din America de Nord", a declarat Mark Jennings-Bates, vicepreședinte al vânzărilor PAL-V în America de Nord.

Piața pentru mașinile zburătoare se aglomerează şi cu alte oferte precum GyroDrive și AeroMobi. "Când a fost inventat primul avion, oamenii se întrebau deja: cum pot face acest lucru pe șosea? ", a spus Hess. "Într-un oarecare sens, vindem un vis", a adăugat el. 

Alte stiri din Life style

Ultima oră