O boală misterioasă afectează zeci de câini din Norvegia

09 Sep 2019
O boală misterioasă afectează zeci de câini din Norvegia

O boală misterioasă afectează zeci de câini din Norvegia. Câțiva dintre ei au decedat în ultimele zile după ce au avut aceleași simptome, relatează BBC, preluată de Digi24.ro.

Autoritatea norvegiană pentru siguranța alimentelor a anunțat că până la 40 de câini s-au îmbolnăvit, vomitând și având diaree, iar câțiva dintre ei au murit.

Primul caz a fost semnalat la un patruped din Oslo, iar de atunci au apărut cazuri în cel puțin 13 orașe.

Institutul Veterinar nu poate spune cu exactitate dacă cele două bacterii descoperite la autopsii au dus la decesele animalelor de companie.

NRK, postul public de televiziune, a relatat că cel puțin 25 de câini au murit din cauza acestei boli neidentificate până acum. Autoritățile încă nu au confirmat acest număr.

În țara vecină, Suedia, presa relatează că un câine are aceleași simptome, după ce a participat la un spectacol canin din orașul norvegian Trondheim.

Institutul Veterinar de la Oslo a mai anunțat că, dintre animalele decedate, trei aveau sânge în intestine, dar a exclus ca posibile cauze ale deceselor salmonella sau otrăvirea.

„Încă nu știm dacă această boală este contagioasă sau este doar un caz de îmbolnăviri în serie”, a spus un purtător de cuvânt.

Autoritățile au sfătuit proprietarii de câini să îi țină în lesă și să evite contactul cu alte patrupede.

 

Alte stiri din Life style

Ultima oră