Mângâierea vacilor poate deveni o terapie la modă

13 Noi 2019
Mângâierea vacilor poate deveni o terapie la modă

O fermă de cai din statul american New York propune o nouă metodă de psihoterapie, care presupune mângâierea vacilor, ceea ce ar putea deveni o terapie inedită la modă, potrivit experţilor.

Sesiunile de terapie pot fi deosebit de utile pentru persoanele care iubesc animalele.

Pacienţii care au încercat această terapie au susţinut că au fost învăluiţi de un sentiment incredibil de relaxare şi vindecare, reuşind să depăşească starea de anxietate, să-şi învingă fobiile, să aibă mai multă încredere în sine.

Reprezentanţii fermei „Horse&Cow experience” au dat asigurări că şi animalele se simt foarte bine atunci când sunt mângâiate, deoarece sunt extrem de sensibile emoţional.

„De-a lungul evoluţiei lor, ele au învățat să citească limbajul corpului oamenilor”, au susţinut iniţiatorii noului gen de terapie.

Astfel, animalele primesc pacienţii ca pe un membru al turmei şi ghicesc dacă ei sunt fericiţi sau nefericiţi, dacă se confruntă cu sentimente de teamă sau anxietate.

Vacile au o temperatură a corpului uşor mai mare decât cea umană şi bătăile inimii puţin mai lente.

Această combinaţie face ca mângâierea lor să fie extrem de relaxantă. O oră şi o jumătate de psihoterapie costă 300 de dolari pentru două persoane.

Alte stiri din Life style

Ultima oră