Lacătele iubirii de pe podurile pariziene, scoase la licitaţie pentru o cauză nobilă (VIDEO)

04 Mai 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Lacătele iubirii de pe podurile pariziene, scoase la licitaţie pentru o cauză nobilă (VIDEO)

Fanii Parisului vor avea șansa de a cumpăra un mic suvenir din cel mai romantic oraș din lume, când capitala franceză va vinde la licitaţie „lacătele iubirii“, care au împodobit până de curând podurile oraşului, relatează telegraph.co.uk. Toate încasările vor fi folosite pentru sprijinirea imigranților din capitala franceză.

Lacătele de toate formele, culorile și dimensiunile, cu inițialele turiștilor înscrise pe ele și prinse pe Pont des Arts (foto), în apropiere de Luvru, au devenit o priveliște familiară în ultimii ani. Cuplurile au aruncat cheile în Sena, un mod de a exprima dragostea nemuritoare.

 


 
Cu toate acestea, practica a fost considerată periculoasă după ce o secțiune de Pont des Arts s-a prăbușit sub greutatea miilor de încuietori, în timp ce mulți parizieni nu le vedeau cu ochi buni.

Municipalitatea a început eliminarea lacătelor în 2015 și a înlocuit balustradele metalice de pe Pont des Arts cu panouri de sticlă acrilică pentru a împiedica afișarea publică a iubirii pe podurile pariziene. Numai de la două poduri au fost scoase 65 de tone de lacăte.

La 13 mai, Credit Municipal de Paris vrea să vândă la licitaţie 150 de ciorchini de lacăte, montate pe cadre din lemn sau pietre de pavaj, reciclate sau agățate de suporturi din acril. Acestea vor avea un preţ de pornire de 150-200 euro fiecare.

Cincisprezece secțiuni originale ale balustradelor Pont des Arts, montate pe lemn, vor fi şi ele scoase la licitație, sperându-se ca acestea să fie vândute cu 5.000-10.000 euro. Cea mai lungă secţiune are 3,2 metri.

Încasările vor merge la trei asociații care ajută acomodarea imigranților în oraș. „Am selectat lacătele cele mai frumoase, viu colorate, pline de fantezie“, a declarat Mathilde Belcour-Cordelier, licitatorul care supraveghează vânzarea. „Este un mod de a avea un mic suvenir de la Paris“, a mai spus ea.

 

Alte stiri din Life style

Ultima oră