Johnny Hallyday: bătălia pe moştenire

18 Feb 2018 | scris de Alex Revenco
Johnny Hallyday: bătălia pe moştenire Galerie foto (3)

Potrivit presei franceze sunt două “clanuri Hallyday” care îşi dispută cu avocaţi şi mare tam tam dreptul de moştenire a averii celui care a fost cel mai important interpret rock al Franţei: Johnny Hallyday.

Pe de o parte este ultima soţie, Laeticia Marie Christine Boudou (devenită în 1996, Laeticia Hallyday, 42 de ani) şi  cele două fete, născute în Vietnam, şi adoptate de cuplu în 2004 şi 2008:  Jade, 13 ani şi Joy, 9 ani. Potrivit testamentului, în cazul decesului Laeticiei, averea sa va rămâne celor două fiice adoptive.

De partea cealaltă sunt David Hallyday (51 de ani) şi Laura Smet (34 de ani), copiii biologici ai lui Johnny rezultaţi din reaţiile cu interpreta şi actriţa Sylvie Vartan (prima soţie) şi cu actriţa Nathalie Baye.

Laeticia, Jade & Joy iau totul

David Hallyday şi Laura Smet au contestat în justiţie testamentul tatălui lor, încheiat în iulie anul trecut, potrivit căruia întreaga avere a lui Johnny rămâne Laeticiei şi celor două fiice adoptive.

Printre altele este vorba despre cele trei proprităţi deţinute de Johnny şi Laeticia la Saint-Barthélemy, Marnes-la-Coquette şi Los Angeles estimate la 50 de milioane de euro. Interpretul francez s-a  considerat rezident american, având în vedere că cea mai mare parte a vieţii a petrecut-o la Los Angeles.

Potrivit legilor din California, tatăl poate să-şi dezmoştenească copiii, dar în Franţa acest lucru nu e posibil.

David şi Laura au primit „destul”

Într-un act adiţional, redactat în engleză, la Los Angeles, Johnny Hallyday explică  de ce nu lasă nimic copiilor săi: “Au  primit déjà partea lor”.

În 2003 Laura a primit 442 000 euro pentru achiziţionarea unui apartament pe strada Cherche-Midi, din central Parisului.

În 2007, Johnny i-a mai dat 452 000 de euro, pentru un alt apartament, situat pe strada Bonaparte.

În plus, din 2004 până anul trecut a avut o rentă lunară de 5000 de euro. Astfel Laura a primit de la tatăl său circa 1, 7 milioane de euro.

În martie 2002, Johnny i-a dat fiului său David 50 % din vila situată în Montmorency, cartier de lux situat în arondismentul al  XVI-lea, evaluată atunci la 3 milioane de euro şi acum la zece milioane.

Deci sunt 5 milioane pentru David plus o mulţime de alte sume primite de la tata, ce includ 300.000 de euro pentru plata unei datorii la fisc.

Bătălie juridică

Problema este cărei legislaţii, californiene sau franceze, aparţine testamentul lui Johnny. Deşi mare parte a vieţii sale a trăit la Los Angeles, “ultimele luni Hallyday  le-a petrecut în Franţa şi tot în Franţa a murit şi a fost inmormântat.

Prin urmare e greu de spus că nu a fost rezident francez” susţine un apropiat al lui David şi al Laurei. Deci, testamentul lui Johnny Hallyday, întocmit la Los Angeles , poate fi contestat atât în SUA cât şi în faţa unui tribunal din Franţa.

Imagine şi drepturi de autor

Miile de cântece înregistrate până în prezent dar şi viitorul album postum Johnny Hallyday sunt un business deloc de neglijat. Potrivit testamentului, atât de la discurile înregistrate până acum cât şi de la cele viitoare, Laeticia Hallyday va obţine 25% din câştiguri, iar David, Laura, Jade şi Joy, vor împărţi, în mod egal, cei 75%.

Alte stiri din Life style

Ultima oră