Îndemnul unui preşedinte către naţionalii săi pentru a scăpa de foamete: Creşteţi iepuri!

15 Sep 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Îndemnul unui preşedinte către naţionalii săi pentru a scăpa de foamete: Creşteţi iepuri!

Preşedintele Venezuelei, Nicolas Maduro a dezvăluit miercuri, împreună cu ministrul Agriculturii, Freddy Bernal, "Planul Iepurele" prin care le cere conaţionalilor săi să crească iepuri pentru a avea ce să mănânce, relatează CNN

"Iepurele nu este un animal de companie, ci doar două kilograme și jumătate de carne", a spus Bernal zâmbind. "Atacul lui Trump împotriva poporului venezuelean este o oportunitate de a revizui și de a schimba modelele de consum cultural", a adăugat el.

Maduro a adăugat că mai mulţi iepuri au fost deja distribuiţi unor comunități ca parte a unui proiect pilot. Liderii venezueleni dau vina pe președintele Trump și Statele Unite pentru criza economică prin care trece ţara. Maduro declară că sancțiunile din S.U.A. la adresa sa și altor  20 de oficialii ai săi au agravat criza.

De asemenea, administrația Trump a interzis recent băncilor din SUA să cumpere noi obligațiuni emise de guvernul Venezuelei și compania petrolieră de stat, PDVSA.

"Plan Rabbit" ilustrează măsurile extreme ale guvernului de a atenua deficitul alimentar din Venezuela. Iepurele nu este un produs frecvent consumat în ţările  Americii de Sud, unde Bernal a recunoscut că este mai mult văzută ca un animal drăguț de companie.

Ministrul Agriculturii a susținut că iepurii se reproduc cu ușurință și sunt o sursă de proteine. El a recomandat, de asemenea, cetățenilor să ia în considerare creșterea și creșterea altor animale și cultivarea de legume la domiciliu.

Planul Rabbit este cea mai recentă încercare de a rezolva problema lipsei de alimente. Guvernul obligă cetățenii să aleagă să cumpere alimente în anumite zile ale săptămânii, în funcție de codul numeric personal. Încă se mai vnde produse de bază, cum ar fi făina de porumb, la prețuri foarte mici.

De asemenea, a crescut salariul minim de trei ori în acest an, deși se așteaptă ca inflația să depășească creșterile salariale. FMI prognozează că prețurile vor crește în Venezuela cu 720% în acest an.

 

Alte stiri din Life style

Ultima oră