10 SECRETE pentru a alege corect ce mâncați în pauza de masă

09 Iun 2015
10 SECRETE pentru a alege corect ce mâncați în pauza de masă
Mâncărurile care vă satură nu trebuie să fie deosebit de grase, dulci sau sărate. Revista germană Focus prezintă 10 recomandări ale expertului în nutriție Daniel Konig, de la Universitatea din Freiburg, care vă pot ajuta să obțineți sau să vă păstrați silueta dorită.  

1. Alegeți porția mică

Dacă mâncarea este comercializată în diferite cantități, optați pentru cea mai mică. Dacă mai e nevoie, mai faceti un drum, dar nici nu e obligatoriu să mâncați tot.

 

2. Mai bine mâncați fructe, decât să le beți


Fructoza amplifică pofta de mâncare mai mult decât glucoza. Ea se regăsește în special în fructe. Cine mănâncă o portocală se satură mai repede decât dacă bea suc de portocale. Același lucru este valabil și pentru legume.

 

3. Evitați sucurile


Un pahar obișnuit de cola are 168 de calorii, o sticlă de bere are 215. Nu e mai bine să amânați aceste băuturi pentru mai târziu și să beți acum apă minerală?

 

4. Salata nu e chiar salată

În multe locuri, prin salată se înțelege și conținut de ouă, cartofi, paste sau carne. Nivelul de calorii se modifică simțitor.

 

5. Evitați excesul de sare


Prea mult sare mărește tensiunea. Noile cercetări au devenit mai permisive și permit șase grame pe zi, înainte erau doar două. Mulți nu reușesc să se țină nici măcar de această regulă. Pericolul nu este sarea pe care o avem pe masă, ci conținutul de sare din alimente.

 

6. Mâna jos de pe prăjeli și paneuri!


Aici lucrurile sunt clare, pur și simplu evitați acest gen de hrană.

 

7. Alegeți pâinea din făină integrală de grâu


Conținutul ei vă va sătura mai repede, iar procesul de digestie este mai lin decât la pâinea albă.

 

8. Uneori e bine să fii vegetarian

Realitatea este că mâncarea vegetariană este mai săracă în calorii. Cercetarea în nutriție a arătat că nu există nici un motiv întemeiat să mănânci mai mult de 2-3 porții de carne pe săptămână.



9. Puneți mâncare la pachet

Ce ar fi dacă ați renunța din când în când la cantină sau la fast-food-uri și v-ați prepara prânzul de acasă? Șansele sunt mult mai mari să vă preparați ceva mai sărac în calorii.

 

10. Faceți mișcare


Nu scrie nicăieri că în pauză trebuie să mâncați. Puteți să vorbiți cu colegii și în timp ce vă plimbați, în loc să stați la o cafea sau la masă. (I.D)

 

 

Alte stiri din Life style

Ultima oră