Francezii sunt ”regii” bacșișurilor mici, când merg în străinătate

24 Aug 2015
Francezii sunt ”regii” bacșișurilor mici, când merg în străinătate
Concluzia este una serioasă, trasă de britanici, care au realizat un studiu din care a reieșit că turiștii din Hexagon ar fi cei care lasă cele mai ridicole bacșișuri în țările pe care le vizitează, scrie 20minutes.ch. Studiul britanic, care evident că nu le va plăcea vecinilor din Hexagon, este realizat de compania de asigurări britanică Direct Line.

Pentru a ajunge la aceste concluzii, asiguratorul englez a realizat anchete în baruri și restaurante foarte frecventate, în patru colțuri ale planetei: Barcelona, Las Vegas, Paris, Phuket, Sao Paulo și Ibiza.

În aceste locuri, francezii îi devansează pe britanici, precum și pe italieni, pe podiumul zgârceniei. Generoșii sunt americanii, căci la ei acasă bacșișul este ancorat în cultura locală. Pentru alte nații, calitatea serviciilor este cea care îi incită pe oameni să dea dovadă de generozitate. Numai că nu este foarte simplu să fii ”corect” cu suma, conform cu obiceiurile locale.

De exemplu, în SUA sau în Canada se obișnuiește să se lase între 15 și 20% din valoarea notei de plată ca bacșiș. Pe când în Japonia, dacă lași bacșiș este chiar o insultă!

Dar dumneavoastră? Ați întâlnit persoane care dau bacșișuri nepotrivite, din zgârcenie sau necunoașterea specificului local? Sunteți generoși sau zgârciți, la acest capitol? Așteptăm comentariile dumneavoastră.

 

 


 

 

Alte stiri din Life style

Ultima oră