Formulă matematică pentru un espresso perfect!

28 Ian 2020 | scris de Bianca Maria Drug
Formulă matematică pentru un espresso perfect!

Oamenii de ştiinţă americani au dezvoltat o formulă matematică pentru a prepara un espresso perfect, relatează Bucureşti FM.

Cercetătorii sunt de părere că baza unei cafele ideale este de a optimiza procesul de fierbere pentru a obține un gust dens, fără a fi nevoie de boabe de cafea în plus.

În timpul procesului de preparare, apa trebuie să aibă o temperatură de cel puţin 92-95 de grade, timp de 20-30 de secunde. La o ceaşcă de cafea sunt necesare şapte-nouă grame de boabe.

Cercetătorii au remarcat că multe cafenele nu respectă aceste recomandări pentru prepararea acestei băuturi. În plus, maşinile moderne de cafea permit măcinarea cafelei manual, astfel încât gustul băuturii poate diferi semnificativ chiar şi de la acelaşi aparat.

Gustul general al cafelei depinde de peste două mii de compuşi prezenţi în boabe. Iniţial, oamenii de ştiinţă considerau că cea mai bună opţiune pentru prepararea cafelei este măcinarea sa fină, deoarece creşte contactul dintre cafea şi apa clocotită.

Cu toate acestea, modelul matematic pregătit de experţi arată că aceasta nu este cea mai bună metodă pentru prepararea băuturii.

Până la urmă, cercetătorii au ajuns la concluzia că un espresso perfect necesită mai puţină cafea, măcinată mai mare şi apă caldă, dar care nu fierbe.

Alte stiri din Life style

Ultima oră