Datele oficiale care arată că avionul este cel mai sigur mijloc de transport

13 Aug 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Datele oficiale care arată că avionul este cel mai sigur mijloc de transport

Dacă vă este frică să zburaţi cu avionul, atunci ultimele date statistice ar trebui să vă ajute să vă înfrângeţi temerile deoarece riscul de a muri într-un accident de aviaţie sunt destul de minime, comparativ cu alte mijloace de transport, relatează metro.co.uk.

Una din zece persoane are o fobie de zbor și nu este zborul în sine problema, cât perspectiva de a muri în urma prăbuşirii avionului. Departamentul de Transport al Statelor Unite a prezentat mai multe statistici din 2015 cu numărul deceselor în cazul mai multor mijloace de transport, iar zborul cu avionul este oficial cel mai sigur mijloc de a călători.

Mașină
Accidentele auto sunt relativ comune. Șoferii prezintă un risc de 1 la 114 de a muri în accident, iar în cazul pasagerilor riscul de deces este de 1 la 656.

Tren
749 de persoane au fost ucise în 2015 în accidente pe calea ferată, 60% dintre producându-se la trecerile de nivel. Deci, călătoria cu trenul este destul de sigură, dacă nu vă decideți să faceți o excursie de-a lungul liniilor sau să le traversaţi fără să vă asiguraţi.

Vapor/alte ambarcaţiuni

În 2015, au fost înregistrate sub 700 de decese în accidente cu bărci, 90% dintre acestea fiind provocate de ambarcațiunile de agrement şi nu de navele de pasageri sau de croazieră. Deci, șansele de a asista la o nouă scufundare gen Titanic sunt destul de minime.

Avion
Există un risc  de 1 la  9.821 de a muri în aer, ceea ce  face avionul unul dintre cele mai sigure mijloace de transport. În 2015, aproximativ 848,1 milioane de persoane au zburat în și dinspre SUA și au fost înregistrate 444 de decese legate de aviație, fiind considerată o marjă destul de bună.

Alte stiri din Life style

Ultima oră