Cum văd fotografii lumea de sus. Concurs de fotografii realizate cu ajutorul dronelor

18 Iul 2015
Cum văd fotografii lumea de sus. Concurs de fotografii realizate cu ajutorul dronelor
Orașe fotografiate de la înălțime, imagini cu oameni care înoată cu rechini, cu insule pustii, fotografii de ansamblu de la un carnaval. Toate acestea au fost realizate de fotografi profesioniști și amatori, cu ajutorul dronelor, și premiate la un concurs de profil, Dronestagram.
 
Peste 5.000 de fotografii făcute cu ajutorul dronelor au fost jurizate la cea mai mare competiție fotografică de acest gen la finalul căreia au fost alese cele mai spectaculoase imagini realizate din aer. Din juriu au făcut parte Ken Geiger, fotograf National Geographic și câștigător al unui premiu Pulitzer, dar și reprezentanții Dronestagram.
 
Câștigătorul premiului I la categoria Locuri și votat pentru cea mai populară imagine, Ricardo Matiello, spune că și-a dorit să fotografieze orașul în care locuiește, Maranga din Brazilia, de sus, să surprindă detaliile orașului așa cum se văd localitățile de la înălțimea avionului. El spune că a avut emoții, deoarece manevra drona, dar nu avea idee dacă la final va avea o imagine doar cu nori sau una așa cum era în imaginația sa. Turnul catedralei din oraș, dar și alte clădiri înalte l-au ajutat în demersul său.
 

Alte stiri din Life style

Ultima oră