Clădiri celebre fotografiate de la răsărit până la apus într-o singură imagine

18 Iun 2015
Clădiri celebre fotografiate de la răsărit până la apus într-o singură imagine
Fotograful new yorkez Richard Silver străbate lumea pentru a fotografia clădiri celebre, cum ar fi Palatul Parlamentului din Londra sau Turnul Eiffel din Paris, de la răsăritul până la apusul soarelui. El asamblează apoi imaginile pentru a capta lumina care se schimbă dinspre zi spre noapte într-o singură fotografie - o tehnică pe care o descrie ca "time slicing". Pentru o singură fotografie trage câteodată şi 60 de cadre individuale. 

Seria fotografică a lui Silver este un proiect în curs de desfășurare, care a început în New York în 2010 ca o idee pentru o carte și a evoluat într-un proiect mai mare în timpul călătoriilor sale extinse.

"N-am crezut ce efect are time slicing pe arhitectură, până când nu am fotografiat Poarta către India din Mumbai. Lumina apusului de soare a fost atât de liniară", spune Richard Silver. 

El spune că îşi aşează aparatul pe trepied și foloseşte o telecomandă pentru a face fotografiile, astfel încât nimic să nu mişte camera şi să strice simetria de final - fiecare imagine trebuie să aibă exact aceeași încadrare.

Arena Națională, Beijing, China


Marina Sands Bay, Singapore


Londra, Marea Britanie


Alte stiri din Life style

Ultima oră