Cirque du Soleil prezintă extraordinarul show Varekai, la Bucureşti!

02 Mai 2017 | scris de Alex Revenco
Cirque du Soleil prezintă extraordinarul show Varekai, la Bucureşti! Galerie foto (2)

Premiera spectacolului are loc mâine, Romexpo, Pavilionul Central, de la ora 20.00, iar până pe 7 mai vor mai fi încă şase reprezentații.

Varekai este o producție clasică Cirque du Soleil, care a fost apreciată la nivel internațional și a uimit 10 de milioane de spectatori din întreaga lume, de la premiera sa din 2002, la Montreal. ”Varekai” înseamnă "oriunde" în limba rroma, limba hoinarilor universali, și se mândrește cu o distribuție internațională de 50 de interpreți și muzicieni. Regizată de Dominic Champagne, această producție aduce un omagiu sufletului nomad, spiritului și artei tradiționale a circului, precum și celor care-și caută mereu, cu o pasiune infinită, calea către Varekai.

 Uluitor, copleșitor, Varekai este o extravaganță acrobatică ce va purta publicul românesc într-o călătorie extraordinară. Urmând leitmotivul Icarului, fanii vor vedea demonstrații uimitoare de acrobații aeriene la înălțime și artiști gata de salturi desăvârșite, ce sfidează gravitația, precum futuristul, intensul “Leagăn Rusesc”, în care acrobații sar de la un obiect aflat în mișcare la altul. Personajul central, Icar, este inocent şi vulnerabil, rănit într-o lume misterioasă. Dorinţa sa de a trăi şi de a îşi depăşi temerile îl va purta pe noi culmi şi, în cele din urmă, îl va ajuta să renască. La Promise, o creatură exotică care îl cucereşte pe Icar cu senzualitatea sa, devine centrul universului său.

 Toate spectacolele Cirque du Soleil se joacă pe muzică live și Varekai nu face excepție. Pe scenă vor fi şapte instrumentiști (clape, tobe, percuție, bass, vioară) şi doi interpreţi: o voce masculină (Patriarhul) şi o voce feminină (Muza). Pentru a crea muzica din Varekai, Violaine Corradi s-a inspirat dintr-un repertoriu amplu, fiecare piesă sugerând un melanj cultural nu întotdeauna uşor de identificat. Corradi a combinat sunete rituale hawaiene, cântecele trubadurilor din secolul XI, din sudul Franţei, melodii tradiţionale din Armenia, muzică gospel şi aranjamente moderne, pentru a crea un univers muzical unic.

 Istoria Cirque du Soleil a început în 1984, de la un grup de 20 de artişti de stradă. Astăzi este o importantă organizaţie cu sediul în Québec, ce oferă divertisment de înaltă ţinută artistică. Compania are 4000 de angajaţi, incluzând mai mult de 1300 de artişti din aproape 50 de ţări diferite. 160 de milioane de spectatori din peste de 400 de oraşe din aproape 60 de ţări de pe toate continentele au urmărit până acum spectacolele Cirque du Soleil. Mai multe informaţii despre Cirque du Soleil sunt disponibile pe www.cirquedusoleil.com.

Programul spectacolelor, Romexpo, Pavilionul Central

Miercuri, 3 mai, orele 20:00

Joi, 4 mai, orele 20:00

Vineri, 5 mai, orele 20:00

Sambata, 6 mai, orele 16:30 și 20:00

Duminica, 7 mai, orele 13:00 şi 16:30

Bilete la Varekai

Adulți (preț întreg)-VIP: 550 lei, Premium: 430 lei, Tribune: 310, 290, 220, 217, 203, 200, 154, 127 lei.

 Copii* (reducere 30%)- VIP: 385 lei, Premium: 301 lei, Tribune: 217, 203, 154, 152, 142, 140, 108, 89 lei.

 *Pentru copii cu vârste între 3 și 12 ani, inclusiv; accesul se face doar însoţit de un adult, pe baza unui act valid ce stabilește vârsta copilului: certificat de naştere, carnet de elev, paşaport. Biletele cu reducere pentru copii sunt disponibile în număr limitat.

 

Alte stiri din Life style

Ultima oră