Ceva de împrumut la nuntă? Originea acestei tradiţii este dezgustătoare!

13 Aug 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Ceva de împrumut la nuntă? Originea acestei tradiţii este dezgustătoare!

Printre cele mai renumite tradiții de nuntă pentru mirese este de a purta "ceva vechi, ceva nou, ceva împrumutat și ceva albastru". Tradiția - care există de zeci de ani - face ca miresele să găsească patru articole care să se încadreze în cele patru categorii, relatează ok.co.uk.

Și în timp ce unele dintre mame oferă bijuterii fiicelor lor ca fiind ceva vechi sau un voal ca fiind ceva împrumutat, originea celebrei tradiții este, de fapt, dezgustătoare.

În secolul al XIX-lea, tinerele care se căsătoreau împrumutau la nuntă lenjeria intimă a unei femei care avea copii, pe atunci un fel de pantaloni, pentru a asigura fertilitatea căsătoriei.

Potrivit folclorului englez, "ceva împrumutat" pe care mireasa îl purta în ziua nunții era de fapt un mesaj de fertilitate transmis mirelui. Și, în mod tradițional, ceva împrumutat era un articol de îmbrăcăminte de la o femeie care fusese deja binecuvântată cu copii.

Cu alte cuvinte, tinerele obișnuiau să poarte pantalonii unei mame pentru a avea copii în căsnicie. Din fericire, se pare că nu multe mirese țin la aceste tradiții din secolul al XIX-lea. În schimb, ele tind să împrumute bijuterii sau accesorii de mireasă.

Alte stiri din Life style

Ultima oră