Acesta este cel mai bun restaurant din lume

03 Iun 2015
Acesta este cel mai bun restaurant din lume
Restaurantul spaniol "El Celler de Can Roca" a fost desemnat luni seară, la Londra, cel mai bun din lume în clasamentul 50 Best. Restaurantul fraților Roca, în care bucătar-șef este Joan, Jordi, patiser, și Josep, somelier șef, a mai fost o dată în fruntea acestui clasament, în 2013, potrivit francetvinfo.fr.

"El Celler de Can Roca" din Girona (nord-estul Spaniei), trei stele în ghidul Michelin, îi succede astfel restaurantului 'Noma' al lui Rene Redzepi, care funcționează într-un depozit maritim renovat din Copenhaga.

Premiul a fost înmânat în capitala britanică, la Guildhall, fosta primărie din City, în cadrul unei ceremonii la care au venit chefi din toată lumea.

'El Celler de Can Roca' propune o bucătărie în care se amestecă tradiție și modernitate, cei trei frați lucrând împreună de 18 ani, după ce s-au format în micul restaurant-bar al părinților.

Gastronomia spaniolă a fost marea câștigătoare a serii, cu șapte restaurante în 50Best 2015, organizat de grupul britanic media și de organizare de evenimente William Reed. Acest 'barometru anual al gustului gastronomic' a dobândit o notorietate și o influență în creștere de la lansarea sa în 2002. Cine figurează în clasament poate fi sigur că va avea mai multe rezervări, subliniază organizatorii.

Clasamentul celor mai bune 50 de restaurante din lume se bazează pe alegerile unui juriu de 972 de 'experți independenți' (chefi, patroni de restaurante, autori de rețete culinare și 'degustători experimentați') din 27 de regiuni.

Clasamentul a cărui ediție 2016 va avea loc la New York are din 2013 încă două versiuni: 50 Best restaurante din Asia și un palmares consacrat Americii Latine, care va fi anunțat în luna septembrie, la Mexico City.

 

Alte stiri din Life style

Ultima oră