Luni, 21 august, eclipsă totală de soare. Bonnie Taylor e pe val (VIDEO)

20 Aug 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Luni, 21 august, eclipsă totală de soare. Bonnie Taylor e pe val (VIDEO)

Luni, 21 august, pentru prima dată în 99 de ani, o eclipsă solară totală va traversa SUA, cufundând în întuneric mai multe regiuni pe o fâșie diagonală din nord-vest până în sud-estul țării. Ocazie cu care Bonnie Tyler va cânta celebra ei piesă ''Total Eclipse of the Heart", iar specialiştii vor monitoriza comportamentul animalelor.

Bonnie Tyler, cântăreața britanică în vârstă de 66 de ani, emblematică pentru anii 80, va interpreta hitul său pe nava de croazieră ''Oasis of the Seas'' a companiei americane Royal Caribbean Cruise Line, chiar înainte să înceapă eclipsa care va fi vizibilă luni în mai multe regiuni din SUA, relatează AFP, citată de agerpres.ro.

"Bonnie Tyler a fost o alegere logică pentru acest moment istoric", a declarat miercuri directorul companiei Michael Bayley, revistei americane Time.

 

 

"Prima doamnă a rock-ului va interpreta piesa alături de trupa DNCE în cadrul unei concert exclusiv la AquaTheater" uriașa piscină externă a navei, a precizat el.

Piesa lui Bonnie Tyler, lansată în 1983, a cunoscut un amplu reviriment de popularitate în preajma eclipsei, cu 303 milioane de vizualizări pe YouTube.

Pe de altă parte, acvariul South Carolina din Charleston, ultima ''oprire" a eclipsei în călătoria ei de pe o coastă pe cealaltă a Statelor Unite, va monitoriza cu atenție comportamentul animalelor în perioada de întuneric de un minut și 36 de secunde.

Biologii au instalat camere video în zona rezervată păsărilor și în expoziția de vegetație montană pentru a colecta date. Cercetătorii nu sunt însă îngrijorați că bezna din mijlocul zilei va deranja prea mult animalele.

"Apariția unui element surpriză în viața animalelor este un lucru bun", spune Monty Wallace, îngrijitor de păsări. "Nimeni nu vrea să facă exact același lucru în fiecare zi".

Studiile efectuate au arătat că eclipsa provoacă animalelor o stare de confuzie cauzată de dispariția luminii solare care le perturbă ritmul circadian.

Alte stiri din Life style

Ultima oră