Cum arată biroul viitorului

28 Mai 2015
Cum arată biroul viitorului
Mobilitatea completă și posibilitatea de networking sunt factorii cheie care dictează amenajările office în acest an, companiile adaptându-și spațiul de lucru tot mai mult noilor tehnologii.
Tendințele în amenajările office pentru anul în curs au la bază nevoia de comunicare, aceasta exprimându-se atât la nivelul compartimentării spațiilor, cât și la nivelul angajaților pentru care se dorește posibilitatea de a avea acces la datele companiei oriunde și oricând, prin intermediul telefoanelor, tabletelor și laptopurilor.
„Companiile pun din ce în ce mai mult accent pe nevoile angajaților, iar încă din procesele de amenajare, eficiența acestora devine primordială. Astfel, pentru a le facilitatea comunicarea, se apelează la construirea zonelor de networking și se iau în calcul posibilitățile prin care angajații pot dispune de o mobilitate completă”, a declarat Iuliana Carata, General Manager Techno Office.

Pentru a răspunde nevoii de comunicare între angajații unei companii, recomandările specialiştilor vizează spațiile deschise construite în zona centrală a biroului. Astfel, acestea pot funcționa ca un punct de networking atât formal, devenind un bun înlocuitor al sălii de ședințe, cât și informal cu posibilitatea de a organiza în cadrul acestuia diverse activități de recreere.
De asemenea, integrarea profesională a noilor tehnologii de vizualizare și multimedia în sălile de întâlnire devine din ce în ce mai importantă. Și în acest sens mobilitatea este un factor cheie, întrucât companiile preferă proiectoare și ecrane wireless, ce pot fi controlate direct prin dispozitive mobile.

Nu în ultimul rând, spațiile de lucru devin mai creative. Urmând exemplul companiilor din IT, faimoase pentru spațiile neconvenționale în care în activează, din ce în ce mai multe companii apelează la soluții de amenajare informale, care să sporească energia angajațiilor. (V.B.)
 

Alte stiri din Life style

Ultima oră