Avertismente de deces pentru pernele folosite la poziţionarea bebeluşilor (VIDEO)

06 Oct 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Avertismente de deces pentru pernele folosite la poziţionarea bebeluşilor (VIDEO)

Unii retaileri din Marea Britanie au oprit vânzarea poziționerelor pentru somn destinate bebeluşilor, pe fondul preocupărilor legate de siguranța acestora, relatează BBC.

O autoritate de reglementare a sănătății din SUA a declarat că acestea "pot provoca sufocare care poate duce la moarte", fiind legate de decesul a 12 copii în SUA.

Dispozitivele destinate sugarilor sub șase luni sunt menite să mențină copilul într-o poziție specifică în timpul somnului. Mothercare, John Lewis, eBay și Tesco au încetat să le vândă, dar sunt încă disponibile la alți comercianți cu amănuntul.

 

 

Trustul Lullaby, o organizaţie britanică de caritate, a declarat pentru BBC News ca există pe piaţă sute de produse pentru somn destinate bebeluşilor şi "părinţii presupun că dacă ceva este de vânzare, este şi sigur să-l foloseşti".  " Eterna întrebare care persistă este: cum să-mi fac copilul să doarmă? Și dacă există un produs care spune:" Acest lucru va ajuta bebelușul să doarmă ", în mod evident este ceva despre care unii părinți vor dori să afle mai multe", a declarat Jenny Ward, de la Lullaby.

Ea a spus însă că Trustul nu recomandă perne sau poziționeri de somn, deoarece dovezile arată că cel mai sigur mod de a adormi  un copil este o saltea fermă și plată, într-un pătuț liber, fără perne, jucării și poziționeri de somn.

Administraţia americană pentru alimente și medicamente (FDA)  a lansat miercuri o declarație prin care explică faptul că articolele - adesea numite  "cuiburi" sau produse "anti-rostogolire" - au provocat sufocarea unor copii după ce s-au rostogolit pe burtă.

FDA a emis primul avertisment de siguranță în urmă cu șapte ani, spunând că "în lumina riscului de sufocare și a lipsei de dovezi privind orice beneficii, avertizăm consumatorii să nu mai folosească aceste produse".

Alte stiri din Life style

Ultima oră