Aţi fi crezul că aceste locuri fotografiate sunt în Rusia?

12 Iun 2015
Aţi fi crezul că aceste locuri fotografiate sunt în Rusia?
De la plajele de nisip din Orientul Îndepărtat, la satele "elveţiene" din mijlocul Siberiei de Sud, de la satele germane de pe coasta Mării Baltice, la podul peste Bosfor. Chiar dacă nu vă vine să credeţi, şi aceasta este tot Rusia. Astăzi, de Ziua Naţională a Rusiei, câteva locuri care par a fi de oriunde altundeva, dar nu din această ţară.
 
TIBET?
Această mănăstire se află la 100 km de Lacul Baikal, nu departe de orașul Ulan-Ude în Republica Buriatia. Mănăstirea este numită Ivolginski Datsan şi a fost construită la scurt timp după sfârșitul celui De-al II-lea Război Mondial, în 1945. Aceasta servește ca reședință a liderului budist din Rusia, si este format din șapte temple diferite și o universitate. Ulan-Ude este renumită pentru mănăstirea sa budistă, dar și pentru cel mai mare bust din lume a lui Vladimir Lenin.

 

UN ORAŞ NEMŢESC?
Aproape. Orașul Zelenogradsk este situat în enclava baltică rusă Kaliningrad. Fondată în 1255 de către cavalerii Ordinului Teutonic, Konigsberg, a fost casa mai multor coloniști germani și cavaleri teutoni, iar în cele din urmă a devenit capitala Ducatului Prusiei. konigsberg a fost parte din al treilea Reich și a fost preluată de Uniunea Sovietică după Al Doilea Război Mondial. Astăzi enclava este casă pentru germani, greci, armeni, polonezi, ruși, și lituanieni.
 

ISTANBUL?
Deși Vladivostok este departe de Istanbul, există un golf aici numit Cornul de Aur. O punte de pod a fost construită aici în 2012, înainte de summit-ul APEC. Cu toate acestea, Vladivostok este mult mai frecvent comparat cu San Francisco decât cu Istanbul.

 

PĂDUREA CHINEZĂ DE PIATRĂ?
Nu, este un alt patrimoniul mondial UNESCO numit pilonii Lena. Au început să se formeze în urmă cu 540-560 de milioane de ani și stau pe un pat de calcar Cambrian. Pilonii de gresie roşie împăduriţi se reflectă maiestuos în apele calme ale râului Lena, care servește, de asemenea, ca principală modalitate de a le accesa, de obicei, cu o barcă.
 

ELVEŢIA?
Aproape, dar la 6.500 km mai departe spre est. Aceştia sunt, de fapt, Muntii Altai, situaţi în sudul Siberiei, la granița cu Mongolia. Din cauza lipsei de drumuri și a altor infrastructuri din zona montană, Muntii Altai sunt în continuare unul dintre locurile cele mai inaccesibile din Rusia. Singura zonă urbană este capitala regională a Gorno-Altaysk, care are o populație de 60.000 de locuitori.
 

ITALIA?
Uneori Sankt Petersburgul este numit Veneţia Nordului, dar asta nu îl face un oraș italian. Acest oras, construit inițial pe o mlaștină, este cel mai mare port din Rusia și a fost mult timp "fereastra" Rusiei către Europa. Acestă capitală turistică a Rusiei este cunoscută pentru podurile sale mobile, falezele lungi, nopțile albe, faţadele imperiale, și numeroasele sale străzi fermecătoare, dintre care multe sunt numite după scriitori ruşi din secolele XIX şi XX.
 

INSULE DIN PACIFIC?
Idolii de piatră sunt o priveliște comună pentru insulele oceanelor Indian și Pacific, dar nu pentru un platou subarctic adânc din taiga. Giganţi de piatră, situaţi pe platoul din Republica Komi, sunt de fapt în mod natural formațiuni de rocă care au fost sculptate de vânt de peste mii de ani. Există șapte astfel de "idoli", care au 30-40 metri înălțime. Manpupuner este o destinație comună pentru turişti.
 

MUNTELE FUJI?
Vulcanul Kronotsky este situat într-un parc naţional omonim în peninsula Kamchatka și poate părea aproape identic cu Muntele Fuji pentru un observator neantrenat. Totuși, acesta nu este în Japonia, ci în Rusia. Parcul Naţional Kronotsky este una dintre cele mai vechi rezervații naturale din Rusia. Acesta este casă pentru mai multe gheizere și izvoare termale. Câmpurile gheizer de la Kronotsky au fost numite oficial unul dintre cele şapte minuni ale Rusiei. 

 

AUSTRALIA?
Probabil este greu de amestecat Melbourne și Vladivostok, dar zona de coastă a Mării Japoniei ar putea fi ușor confundat cu coasta Australiei. Insula Moneron din strâmtoarea Tartaria se aseamănă mult cu peisajul insulei de serialul de televiziune Lost. Aici sunt multe animale pe cale de dispariție, cum ar fi tigrul siberian. Regiunea este, de asemenea, numită şi poarta Rusiei către Asia, dar zone largi ale acesteia sunt îndepărtate și inaccesibile.

Alte stiri din Life style

Ultima oră