Ar trebui umezită periuţa înainte de a ne spăla pe dinţi? Sfatul experţilor

19 Feb 2018 | scris de Gabriela Antoniu
Ar trebui umezită periuţa înainte de a ne spăla pe dinţi? Sfatul experţilor

De când au apărut reţelele de socializare, oamenii întreabă şi dezbat orice. Sau aproape orice. Inclusiv cum să procedăm corect atunci când ne facem toaleta zilnică.

Deunăzi, pe Twitter, un subiect a încins reţeaua: dacă trebuie sau nu să vă udați periuța înainte de a vă spăla pe dinți. Se pare că fiecare dintre noi are propria  tehnică atunci când vine vorba de îngrijirea dinţilor. Unii aplică pasta de dinţi direct pe periuţa uscată și apoi se spală. Alții pun întâi pasta de dinți și apoi adăugă apă, în timp ce unii preferă să ude periuța de dinți înainte de a aplica pasta.

Există o modalitate corectă de a vă spăla dinții? Dr. Mitali Hariawala, managerul comunității dentare de la compania producătoare de periuţe de dinți, dezvăluie care este soluţia optimă, conform netdoctor.co.uk.

"În primul rând, clătiți periuța de dinți pentru a o curăța și a înmuia perii pentru a nu fie prea abrazivi pentru dinți și gingii ... În plus, umezeala permite pastei de dinți să se lipiască cu ușurință de firele de păr și, prin urmare, să nu cadă la aplicare", a declarat Hariawala pentru The Mirror.

"După aplicarea unei cantități de pastă de dinți de mărimea unui bob de mazăre, umeziți-o repede încă o dată. Această a doua clătire va activa pasta de dinți prin creșterea solubilității sale și îi va întări aderența, asigurându-vă că nu se desprinde de îndată ce băgaţi periuţa în gură", a adăugat ea.

Periajul dinților, de cel puțin de două ori pe zi timp de două minute, este vital atunci când vine vorba de menținerea unei cavităţi bucale sănătoase. Dacă nu sunteți sigur care e cel mai bun mod de a vă spălați dinții sau dacă aveți alte întrebări legate de igiena orală, mergeţi la medicul dentist.

Alte stiri din Life style

Ultima oră