Alimentele-minune, care au proprietăți medicinale de excepție

04 Apr 2019 | scris de Bianca Maria Drug
Alimentele-minune, care au proprietăți medicinale de excepție

Spanacul, turmericul, usturoiul, bananele sunt asociate cel mai adesea cu gătitul, însă au și proprietăți medicinale de excepție. 

Turmeric

Acest condiment este un antioxidant natural, care protejează ochii și luptă împotriva radicalilor liberi. Curcumina din compoziția lui previne încețoșarea privirii și apariția cataractei.

De asemenea, protejează ochii împotriva toxinelor și previne complicațiile la persoanele care suferă de cataractă. 

Banana

Cojile de banane sunt remediul ce poate fi folosit pentru a albi zonele întunecate de piele și a vindeca mai repede vânătăile. Se pune o coajă de banană cu interiorul pe piele. Se lasă să acționeze peste noapte. Dacî este nevoie, se repetă operațiunea.

Spanac

Datorită conținutului ridicat de potasiu, magneziu și alte minerale, spanacul este recomandat în stabilizarea presiunii sanguine.

Studiile au arătat că o dietă bogată în spanac decongestionează arterele și ajută la menținerea sănătății sistemului cardiovascular. 

Mărar

Uleiurile esențiale prezente în mărar sunt un sedativ fără cusur și un bun remediu pentru insomnie.

În plus, flavonoizii și vitamina B mențin producția de enzime și hormoni care asigură un somn liniștit.

Rodia

Studiile au demonstrat că rodia are un efect antiinflamator puternic datorită conținutului ridicat de antioxidanți.

Sfecla

Sfecla este bogată în fier, un component esențial al hemoglobinei, necesar în procesul dezvoltării și funcționării celulelor.

Ciocolata neagră

Pudra de cacao din ciocolata neagră este eficientă în scăderea colesterolului rău, care reprezintă un pericol pentru artere.

Usturoi

Consumul regulat de usturoi, atât crud cât și adăugat în mâncare, este o măsură preventivă împotriva răcelilor. Studiile au arătat că usturoiul are puternice proprietăți antivirale și antibacteriene.

Alte stiri din Life style

Ultima oră