Adriana Ionica și mâna întinsă de soartă - drumul dintr-un orfelinat din Cluj până la lumina reflectoarelor din teatrele londoneze

14 Mai 2020
Adriana Ionica și mâna întinsă de soartă - drumul dintr-un orfelinat din Cluj până la lumina reflectoarelor din teatrele londoneze

Dacă există un lucru pe care îl are actrița Ionica Adriana din Thirsk, este că este o muncitoare din greu. Ea este, de asemenea, incredibil de cu picioarele pe pământ, pasionată, talentată și umilă. În ciuda faptului că ultimii ani ai carierei ei au văzut-o apărând în serialul de succes ITV Syndicate al regretatei Kay Mellor, precum și în poziții la BBC York făcând spectacol de artă și cultură, jucând în All Together Now alături de Rob Beckett, prezentând la Countryfile LIVE, și roluri principale în pantomime din toată țara, Ionica rămâne modestă și, îndrăznesc să spun, revigorant de normală.

Adriana Ionica s-a născut în octombrie 1988, în România. Mama ei biologică, Valentina, avea doar 16 ani când a adus-o pe lume. Provenind dintr-o familie fără posibilități financiare, imediat după ce a născut, Valentina și-a plasat fiica într-un orfelinat din Cluj-Napoca.

După 2 ani și jumătate petrecuți în condiții la limita supraviețuirii, Ionica a fost adoptată de o familie din nord-estul Angliei. La începutul anilor 2000, România devenea cunoscută în plan internațional pentru condițiile mizere din orfelinatele românești, în urma unui documentar realizat de BBC. Potrivit studiilor, între anii 1966 și 1989, aproximativ 20 000 de copii ar fi murit în orfelinatele din țara noastră.

Ionica a copilărit în North Yorkshire, ulterior absolvind Școala East 15 Acting, din cadrul Universității Essex.

Părinții adoptivi ai actriței, Cindy și Anthony Calvert, au văzut documentarul BBC în timpul unei vacanțe în Elveția. Până la acel moment, cuplul pierduse mai multe sarcini și avusese mai multe încercări eșuate de a concepe prin intermediul fertilizării in vitro.

Cindy și Anthony au contactat Ambasada României din Anglia pentru a începe procedurile de adopție. La acea vreme, Ionica avea aproape 2 ani. Cerința orfelinatului a fost ca perechea să o contacteze pe mama biologică a actriței, pentru ca aceasta să-și dea acordul scris.

 

„Am fost atrași de zâmbetul ei, de fericirea de pe chipul ei, de energia pe care o avea sărind în pat, încercând să ne atragă atenția”, a declarat Cindy pentru

Doi ani mai târziu, Valentina a devenit mama unei a doua fiice, Angela, pe care a adoptat-o un cuplu american. Perechea i-a contactat pe Cindy și Anthony când Ionica avea 11 ani. Ionica și Angela țin legătura încă de atunci.

„Niciodată n-am avut emoții ca cele din ora dinainte să o cunosc”, a declarat Ionica pentru „The Syndicate”, de pe BBC1. În momentul întâlnirii, Valentina și-a cerut iertare în lacrimi pentru că a lăsat-o la orfelinat. „Deși mă așteptam să plâng, nu am făcut-o, am fost pur și simplu fericită”, a mai spus Ionica. Acum, actrița își dorește să-și reunească toate cele trei surori.

Daily Mail, precizând că a fost dureros să o vadă pe Ionica „rasă în cap, într-o cameră plină de muște, mâncând terci”.

Loialitatea, căldura și dragostea Ionicăi nu se oprește cu cariera ei sau cu dragostea pentru Yorkshire. Cu mai multe de oferit, 2020 a văzut-o pe Ionica (cu sprijinul deplin din partea părinților ei) reconectarea cu mama ei biologică. „Când aveam 20 de ani, între școlile de teatru, m-am dus în LA și am întâlnit una dintre surorile mele care mă găsise când aveam 11 ani”, începe să explice Ionica. „Apoi, în timpul blocării, mama a trimis mesaje pentru a mă ajuta să încerc să-mi găsesc mama naturală și, prin intermediul unor mesaje de pe Facebook, am ajuns să o găsim. Mama a venit în fugă pe scări cu telefonul în mână, ea plânge, e o femeie care plânge la celălalt capăt și eu doar fac cu mâna ca un idiot!”

În ciuda faptului că mama ei natală nu vorbește un cuvânt în engleză, și-au petrecut anul următor construindu-și relația prin Google Translate. În primăvara acestui an, pentru împlinirea a 50 de ani a mamei sale, Ionica a decis să-i facă o surpriză în Sicilia, unde locuiește acum. „Am surprins-o de ziua ei cu sora mea, care nu o întâlnise niciodată”, îmi spune ea. „A avea acea reacție instantanee în persoană a însemnat că a fost mult mai ușor să pot spune că nu o urăsc, că este incredibil ce a făcut ea și că am doar recunoștință pentru viața pe care o am acum. Motivul pentru care a renunțat la mine este motivul pentru care am viața pe care o am astăzi. Nu s-a pierdut în traducere în persoană și i-aș putea promite că nu există resentimente. Am vrut doar să-ți mulțumesc că ai renunțat la mine, ca să pot avea o viață mai bună.”

Grija și pasiunea de a trăi Ionicăi revin cu adevărat din nou în timp ce îmi vorbește despre viața ei și despre unele dintre acestea pe care le atribuie pandemiei. „Chiar nu m-am descurcat bine cu blocarea”, îmi spune ea. „Am simțit că se pierde timpul și că viața tocmai trecea pe lângă mine, așa că mi-a dat impulsul să o cunosc pe mama. Cu tot ce se întâmplă în lume, arată doar că nimic nu este promis vreodată.”, conform absolutelyyorkshire.co.uk.

 

Alte stiri din Life style

Ultima oră