Acţiune! O şcoală oferă primul curs de YouTube

28 Sep 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Acţiune! O şcoală oferă primul curs de YouTube

Vrei să fii un YouTuber?  Un centru de educație pentru adulți ("folkhögskola" sau liceu folcloric) din nordul Suediei este pregătit să-și deschidă ușile pentru cei dornici să învețe cum să facă videoclipuri YouTube, relatează thelocal.se .

Cursul, oferit elevilor de la Kalix Folkhögskola, începe în luna octombrie. "Există o mulțime de oameni care visează să devină YouTubers", a declarat șeful școlii, Ida Nordlund, pe canalul SVT. "În zilele noastre puteți avea ocazia să fiţi orice vreți să fiți, deci credem că este foarte cool", a adăugat ea.

Elevii vor învăța toate aspectele legate de cum e să fii un YouTuber, de la aspecte tehnice, scripturi, publicitate și cum să finanțezi un canal.

Nordlund a spus că abilitățile fundamentale ar putea, de asemenea, ajuta absolvenții să intre în mass-media. "Multe companii caută oameni cu competențe pentru a  atrage o audiență mai tânără", a spus ea.

Cursul unic a atras atenția mass-media din Suedia, la anunțarea acestuia în luna august, provocând o avalanşă de mailuri pentru Kalix Folkhögskola.

Anders Durvall, profesorul care va preda cursul, spune că a limitat numărul elevilor la 15-20 în interesul păstrării unei educații de calitate într-o clasă gestionabilă.

Nu e de mirare că ideea unui curs YouTube ar fi populară în Suedia. Țara este deja un focar de talent YouTube, cu Felix Kjellberg, cunoscut ca PewDiePie, cu un număr record de 57 de milioane de abonați la canalul său.

Alte stiri din Life style

Ultima oră