A venit Vacanţa Mare! 15 LUCRURI pe care le poţi face împreună cu copiii pentru o vacanţă memorabilă

19 Iun 2015
A venit Vacanţa Mare! 15 LUCRURI pe care le poţi face împreună cu copiii pentru o vacanţă memorabilă
E vară, copiii tocmai au terminat şcoala iar voi nu mai ştiţi ce să le faceţi pentru a le asigura o vacanţă de neuitat? Nu trebuie să aşteptaţi până plecaţi în concediu sau să cumpăraţi cele mai scumpe jucării pentru a le oferi celor mici distracţia de care au nevoie. Tot ce aveţi de făcut e să vă aduceţi aminte de vremea când eraţi de-o seamă cu ei şi să retrăiţi împreună bucuriile copilăriei. Ieftin şi cât se poate de eficient:

1. Bătaia cu apă! Nu e nevoie să mergeţi la piscină sau parcuri acvatice, deşi cei mici aşteaptă şi această zi. Tot ce aveţi de făcut e să faceţi rost de o piscină gonflabilă, pistoale sau stropitoare cu apă. Varianta cea mai ieftină este şi cea mai la îndemână: un pet gol căruia îi găuriţi dopul. Să înceapă distracţia!

2. Mergeţi la pescuit! Chiar dacă aţi fi tentaţi să credeţi altfel, nu aveţi nevoie de cel mai sofisticat echipament. Un băţ de care legaţi o gută şi un ac, o plasă de pescuit şi o zi petrecută în aer liber e tot ce aveţi nevoie pentru o zi memorabilă. Aveţi grijă să nu uitaţi acasă pălăria de soare şi loţiunea de plajă!

3. Dormiţi sub cerul liber!
Dacă tot aţi ajuns la pescuit, profitaţi la maxim! Adunaţi câteva pături sau saci de dormit, câteva perne şi admiraţi stelele cum răsar.

4. Prindeţi licurici!
Un borcan cu câteva găuri în capac este tot ce aveţi nevoie.

5. Înălţaţi un zmeu!
Cine zice că o ieşire în parc nu poate fi distractivă? Profitaţi din plin de o zi de vară în care adie vântul.

6. Mergeţi la picnic!
Aveţi nevoie doar de o pătură mare şi un coş în care îndesaţi câteva bunătăţi!

7. Vizită la zoo!
Dacă nu aveţi o grădină în apropiere de oraşul vostru e suficientă şi o vizită la o fermă cu animale sau să mergeţi să hrăniţi răţuştele de pe lac.

8. Mergeţi în drumeţie!
Povestiţi-le ceva amuzant, cântaţi împreună şi bucuraţi-vă de natură.

9. Priveşte cerul!
Ştim că sună ca un îndemn pe care îl vedeţi scris pe pereţi, dar chiar funcţionează! O zi senină cu nori pufoşi, o păturică şi muuultă imaginaţie! Copiii cu siguranţă o au aşa că e momentul să vă prindeţi şi voi în joc.

10. Savuraţi o îngheţată! Cei mici iubesc dulciurile şi vor fi entuziasmaţi atunci când veţi face o plimbare la magazinul din cartier.

11. Jucaţi-vă în ploaie! Dacă acum nu, atunci când? E vară, cald, iar câţiva stropi de apă nu au făcut rău nimănui. Bonus: nu ştii când apare curcubeul!

12. Rumeniţi nişte bezele! La mititei şi gratare sunteţi expert, dar de ce nu aţi încerca să experimentaţi o activitate preferată de copiii americani? Aveţi nevoie de frigărui şi bezele americane iar cei mici vor fi interesaţi să petreacă mai mult timp cu voi în preajma grătarelor.

13. Urcaţi-vă într-un copac! Dacă nu găsiţi unul pe măsura voastră, cei mici cu siguranţă vor găsi. Vor învăţa să îşi menţină mai bine echilibrul şi se vor simţi curajoşi!

14. Tabără tradiţională! Organizaţi împreună cu mai mulţi prieteni o tabără cu jocuri tradiţionale. E momentul să le arătaţi celor mici jocurile de pe vremea când copiii nu aveau tabletă şi smartphone: “Țară, țară, vrem ostași!”, „Rațele și vânătorii”, „Baba oarba”, „Elasticul”, „Șotronul”, „Leapșa”, „Flori, fete, filme sau băieți”, „Telefonul fără fir”, „Frunza”, “Coarda”, „Lapte gros” sau “Pitita”!

15. Mergeţi cu cortul! Dacă nu aveţi cort, împrumutaţi unul de la un prieten şi pentru a petrece o zi cu familia în natură. Cei mici nu vor uita prea curând excursia.
 

Alte stiri din Life style

Ultima oră