Bloggerii și jurnaliștii de specialitate AVERTIZEAZĂ: Windows 10 te SPIONEAZĂ by default!

01 Aug 2015
Bloggerii și jurnaliștii de specialitate AVERTIZEAZĂ: Windows 10 te SPIONEAZĂ by default!
Noul sistem de operare Windows 10 s-a dovedit a fi extrem de popular. În mai puţin de două zile de la lansarea sistemului de operare, compania a dezvăluit că peste 14 milioane de sisteme au fost actualizate de la o variantă anterioară. Prețul pentru upgrade-ul gratuit pare să fie însă accesul la datele tale personale.

Speciliștii nu mai contenesc în a lăuda noul produs lansat de Microsoft. "Glorios", "uimitor" sau "fantastic" sunt câteva dintre cuvintele folosite pentru a descrie Windows 10. Mai mult, experții în domeniu susțin că sistemul de operare este cel mai ușor de utilizat decât orice versiune anterioară de Windows, scrie Russia Today.

Însă, upgrade-ul gratuit pentru utilizatorii de Windows 7 și Windows 8.1 vine cu un preț. Mai mulți jurnaliști și bloggeri de specialitate au avetizat că setările de confidențialitate sunt invazive "by default" (implicit n.r.).

Potrivit lui Zach Epstein de lz BGR News, toate caracteristicile care ar putea fi considerate încălcări ale vieții private sunt activate implicit. Conectarea cu adresa de e-mail Microsoft face ca Windows să-ți citească mesajele din poștă electronică, contactele și datele din calendar. Drept urmare, folosindu-se de informațiile colectate, noul browser îți va servi reclamă personalizată.

"Sunt destul de surprins de anvergura cu care Microsoft vrea să colecteze datele personale și de faptul că setările implicite sunt toate incredibil de intruzive. Sunt sigur că cele mai multe persoane vor accepta aceste setări, neavând nici cea mai mică idee despre câte date persoanale oferă", a scris dezvoltatorul web Jonathan Porta pe blogul său.

Alte stiri din It

Ultima oră