Uită de Wi-Fi! Tehnologia Li-Fi aduce internet cu viteza…luminii (VIDEO)

24 Feb 2016 | scris de Veronica Micu
Uită de Wi-Fi! Tehnologia Li-Fi aduce internet cu viteza…luminii (VIDEO)

Săptămâna aceasta, compania franceză Oledcomm a demonstrat, în cadrul Mobile World Congress, capabilitățile tehnologiei Li-Fi, folosind doar o singură lampă de birou pentru a reda un videoclip pe un smartphone.

Prin tehnologia wireless Li-Fi (Light Fidelity) se pot transmite date la viteze foarte mari utilizând radiația luminoasă. Aceasta folosește lumina transmisă de LED-uri drept modalitate de transfer electromagnetic al datelor, în speță date binare, adica 0 sau 1.

Spre deosebire de rețeaua Wi-Fi, semnalele Li-Fi nu pot trece prin ziduri, fapt care poate fi un avantaj pentru că asigură o securitate mărită împotriva hackerilor.

Potrivit Daily Mail, viteza de transfer prin Li-Fi este foarte mare, de 100 de ori mai mare decat Wi-Fi, ajungând până la 224 gigabiți pe secundă - viteza efectivă de transer de date fiind 28 GB/s.

Pe scurt, Li-Fi îţi va permite să ai internet oriunde există lumină artificială. Drept urmare, te vei putea bucura de internet chiar şi în avion, tren sau oriunde ai un bec cu led instalat. Totul se transferă prin razele luminoase.

Tehnologia Li-Fi a fost testată în Franța, dar și în Belgia, Estonia și India.

Alte stiri din It

Ultima oră