O setare banală îţi DISTRUGE TELEFONUL într-o secundă! AVERTISMENTUL jurnaliştilor de la The Guardian (VIDEO)

13 Feb 2016 | scris de Veronica Micu
O setare banală îţi DISTRUGE TELEFONUL într-o secundă! AVERTISMENTUL jurnaliştilor de la The Guardian (VIDEO)

Bug-ul legat de setarea datei aparatelor cu iOS a cauzat atâta panică încât utilizatorii spun că şi tehnicile de restore prin folosirea iTunes nu sunt capabile să repare problema.

Acest bug afectează iPhone-urile, iPad-urile şi iPod-urile cu procesor pe 64 de biţi ce au iOS 8 sau iOS 9, inclusiv telefoanele iPhone 5S, iPad Air sau iPad mini 2.

Cauza exactă a problemei nu a fost confirmată, deşi există speculaţii că modul în care păstrează iOS datele ca format înseamnă că 1 ianuarie 1970 are valoare de 0 sau mai puţin de 0, ceea ce face ca orice proces legat de dată să eşueze.

Este foarte greu de crezut că utilizatorii iPhone-ului sau iPad-urilor vor seta data de 1 ianuarie 1970 din greşeală pentru că e nevoie de mai mulţi paşi pentru a face asta. Însă trebuie reţinut faptul că păcălirea prietenilor să facă asta va cauza transformarea telefonului într-o cărămidă.

Un alt risc legat de acest bug este că hackerii ar putea profita de problemă păcălind aparatele iOS conectate la o reţea wireless să schimbe data automată în 1 ianuarie 1970 pretinzând că este data server-ului. Un hacker ar putea bloca un iPhone conectat la un Wi-Fi public, de exemplu.

Utilizatorii curioşi de dezvăluirea făcută pe Reddit care au încercat să infirme existenţa bug-ului şi-au stricat telefoanele şi au fost nevoiţi să apeleze la Apple pentru ca acestea să fie înlocuite.

Până când compania va găsi o rezolvare pentru acest bug, utilizatorii iPhone se pot proteja prin mai multe trucuri care împiedică setarea manuală a datei în 1 ianuarie 1970. În cazul în care data respectivă a fost totuşi setată, nu opriţi telefonul, reveniţi la data corectă şi dezactivaţi setarea automată a acesteia.

Alte stiri din It

Ultima oră