Schimbarea pe care o pune la cale Facebook. Proiectul ar urma să fie gata până în 2020

26 Ian 2019 | scris de M.C.
Schimbarea pe care o pune la cale Facebook. Proiectul ar urma să fie gata până în 2020

Cotidianul american The New York Times dă publicității o știre care ar putea să bulverseze pe mulți. Fondatorul companiei Facebook, Mark Zuckerberg, are un proiect care vizează integrarea infrastructurii tehnice pentru Whatsapp, Instagram şi Facebook Messenger.

Potrivit ziarului american, planul de la Facebook a fost dezvăluit de patru persoane implicate în proiect.

Însă integrarea infrastructurii de mesagerie a serviciilor de Whatsapp, Instagram şi Facebook Messenger cere un efort din partea a mii de angajaţi ai companiei, mai spune sursa citată.

Deocamdată, proiectul este în stadiul incipient. Facebook a precizat pentru BBC că proiectul personal al fondatorului Mark Zuckerberg se află la începutul unui proces de durată, care ar urma să fie finalizat la sfârșitul anului 2019 sau la începutul anului viitor.

Deşi infrastructura de mesagerie va fi unificată, cele trei aplicaţii funcţiona, în continuare, independent, mai spune New York Times.

În urma schimbărilor, un utilizator Facebook va putea să trimită un mesaj către cineva care are doar cont de Whatsapp, scrie Reuters, care preia informația.

Conform Reuters, mesajul nu va putea fi văzut de nimeni altcineva în afara participanţilor la conversaţie.

Facebook are de gând să cripteze în totalitate conversațiile pe Messenger și Instagram, cum sunt cele de pe Whatsapp. ”Oamenii vor ca mesageriile să fie rapide, simple, fiabile și private”, a declarat pentru France Presse un purtător de cuvânt al companiei.

Criptarea totală, care ar face mesajele ilizibile altora în afara expeditorului și a destinatarului, ar putea răspunde criticilor adresate deseori companiei Facebook referitoare la protecția datelor cu caracter personal, apreciată de public drept prea slabă.

Cele trei servicii de mesagerie ale Facebook revendică fiecare câte cel puțin un miliard de utilizatori în întreaga lume.

 

 

Alte stiri din It

Ultima oră