O nouă aplicaţie pentru depunerea online a Declaraţiei Unice, lansată de ANAF

14 Iul 2018
O nouă aplicaţie pentru depunerea online a Declaraţiei Unice, lansată de ANAF

Agenţia Naţională de Aministrare Fiscală (ANAF) a anunţat vineri că, pentru a simplifica completarea şi depunerea online a Declaraţiei Unice, pune la dispoziţia contribuabililor o aplicaţie informatică dedicată.

”Declaraţia Unică se poate completa şi depune de la adresa https://declunica.anaf.ro/ dacă se utilizează numele de utilizator şi parola contului personal din Spaţiul Privat Virtual”, se arată în comunicat.

ANAF recomandă utilizarea din timp a aplicaţiei dedicate completării şi depunerii online a Declaraţiei Unice, pentru a se evita îngreunarea procedurii de depunere de către un număr mare de utilizatori înregistraţi simultan în sistem.

Termenul de depunere a declarației unice a fost prelungit până la 31 iulie, prin ordonanță de urgență. 

Declarația se depune de cãtre persoanele care au obligația declarãrii veniturilor realizate din România sau/și din strãinãtate în anul 2017, declarãrii impozitului pe venitul estimat/norma de venit a se realiza din România în anul 2018 și de către persoanele care au obligația declarãrii venitului estimat pentru încadrarea ca plãtitor de contribuții sociale și, dupã caz, a declarãrii contribuțiilor sociale datorate pentru anul
2018.

Pentru depunerea declarației online, pânã la 31 iulie 2018 inclusiv, se acordã o bonificație de 5% din impozitul pe venit plãtit integral pânã la 15 martie 2019 inclusiv, reprezentând obligațiile fiscale anuale pentru anul 2018. Valoarea bonificației diminueazã impozitul pe venitul net anual plãtit și se aplicã corespunzãtor și pentru contribuțiile sociale datorate potrivit legii.

 

Alte stiri din It

Ultima oră