Numele de domenii '.ro' pot conține diacritice, începând de miercuri

03 Iun 2015
Numele de domenii '.ro' pot conține diacritice, începând de miercuri
Utilizatorii de internet din România pot folosi diacritice în numele noi de domenii '.ro', începând din 3 iunie, după ce administratorul acestor pagini, Romanian Top Level Domain /ROTLD/, a implementat, în noaptea de 2 spre 3 iunie, o nouă versiune software privind sistemul de înregistrare a numelor de domenii.

Potrivit ROTLD, operațiunea, care a avut loc pe durata a două ore, începând cu 23,00, a necesitat instalarea unei noi versiuni software pentru sistemul de înregistrare nume de domenii, care va permite folosirea caracterelor diacritice 'ă', 'â', 'î', 'ș' sau 'ț'.

Pe durata operațiunii nu s-au putut înregistra noi nume de domenii, iar unele servicii oferite de ROTLD au fost afectate temporar, respectiv pagina web a ROTLD, serviciile whois, DAS, serviciul de administrare online a domeniilor, scrie agerpres.ro.

ROTLD se află în subordinea Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare în Informatică /ICI București/, cel mai important institut de cercetare-dezvoltare și inovare în domeniul Tehnologiilor Informației și Comunicațiilor din România.

 

Alte stiri din It

Ultima oră