Nu-i pica în plasă! O nouă ȚEAPĂ circulă pe Facebook

29 Sep 2015
 Nu-i pica în plasă! O nouă ȚEAPĂ circulă pe Facebook
În newsline-ul multor conturi de Facebook a apărut se propagă viral un anunț, despre care se spune că vine din partea administratorilor rețelei de socializare, care îi avertizează pe utilizatori despre pericolul de a pierde caracterul privat al conținutului contului lor, vizibil doar în cercul rudelor și al prietenilor.

"Now it's official! It has been published in the media. Facebook has just released the entry price: $5.99 to keep the subscription of your status to be set to 'private.' If you paste this message on your page, it will be offered free (paste not share) if not tomorrow, all your posts can become public. Even the messages that have been deleted or the photos not allowed. After all, it does not cost anything for a simple copy and paste.", sună anunțul cu pricina, care face deocamdată ravagii printre utilizatorii vorbitori de limbă engleză, dar care cu siguranță va fi preluat și postat și în română.

Apăsând puternic pe impactul emoțional produs de pericolul ca fotografiile, clipurile video sau posturile ascunse în spatele barierei spațiului privat ar putea fi văzute de oricine, utilizatorii s-au pornit să răspândească avertizarea fără să-i verifice autenticitatea.

Ce este cu adevărat remarcabil este faptul că nu este pentru prima dată când un astfel de anunț se propagă viral, ci a treia! Aparițiile se produc cu periodicitate, se pare din trei în trei ani - 2009, 2012, 2015 - și judecând după această rutină, s-ar putea să-l reăntâlnim peste alți trei ani.

Facebook a înlăturat orice urmă de dubiu comentând anunțul: "În timp ce, într-adevăr, poate exista apă pe Marte, nu credeți tot ceea ce citiți pe internet. Facebook este și va fi gratuit!".



Alte stiri din It

Ultima oră