Microsoft lansează Windows 10 la 29 iulie, în 190 de ţări, sub forma unui upgrade gratuit

01 Iun 2015
Microsoft lansează Windows 10 la 29 iulie, în 190 de ţări, sub forma unui upgrade gratuit
Gigantul Microsoft a anunţat că sistemul de operare Windows 10 va fi lansat la data de 29 iulie în 190 de ţări, sub forma unui upgrade gratuit pentru cei care utilizează versiuni mai noi de Windows 7. Printre principalele noutăţi se numără noul browser de internet Edge, ori reapariţia meniului Start, iar Microsoft a dezăvluit că Windows 10 va avea şapte versiuni diferite.

Potrivit vicepreşedintelui Microsoft, Terry Myerson, obiectivul companiei este ca Windows 10 să ruleze pe un miliard de dispozitive - de la PC-uri la dispozitive mobile - în primii doi - trei ani de la lansare, scrie Le Figaro.

La începutul lunii mai, unul dintre purtătorii de cuvânt ai companiei a susţinut că îmbunătăţirile care vor apărea pe parcurs vor face irelevantă noţiunea de „versiune software”, întrucât acestea vor fi efectuate în mod continuu, inclusiv în ceea ce priveşte tehnologii noi, cum ar fi Windows Holographic / Hololens, cel mai futuristic proiect al gigantului, dedicat prezentărilor virtuale.

Sistemul de operare Windows este în continuare partea cea mai importantă a afacerilor Microsoft în condiţiile în care domină piaţa sistemelor de operare pentru dispozitive de tip desktop cu 1,5 miliarde de utilizatori. Însă dezvoltarea pieței smartphone-urilor şi tabletelor înseamnă că în prezent Windows este utilizat de doar 14% dintre dispozitivele de tip computing din întreaga lume, potrivit firmei de cercetare de piaţă Gartner.
Vezi aici anuțul privind lansarea. (M.C)

 


 

Alte stiri din It

Ultima oră