Microsoft preia LinkedIn. Ce sumă uriașă stă la baza achiziției

13 Iun 2016 | scris de Marina Constantinoiu
Microsoft preia LinkedIn. Ce sumă uriașă stă la baza achiziției


Anunțul a fost făcut luni, când a fost dezvăluită și suma pentru care se bate palma: 26,2 miliarde de dolari.
Potrivit comunicatului, LinkedIn va rămâne o marcă de sine stătătoare și își va păstra șeful actual, pe Jeff Weiner, care va fi în subordinea lui Satya Nadella, CEO-ul Microsoft.
Este vorba despre cea mai mare achiziție a Microsoft, de la crearea sa. Grupul a mai cumpărat Skype, cu 8,5 miliarde de dolari, și Nokia, cu 7,2 miliarde de dolari.
"LinkedIn a dezvoltat o afacere fantastică concentrată pe conectarea profesioniștilor din întreaga lume", a declarat Satya Nadella într-un comunicat de presă, adăugând că obiectivul acestei achiziții este crearea de sinergii în special cu Microsoft 365, sistemul de operare al Microsoft în domeniul cloud prin care grupul vrea să concureze cu Google.
Cele două companii au precizat că această tranzacție, care a primit deja aprobarea fondatorului și a acționarului principal de la LinkedIn, Reid Hoffman, ar urma să se încheie până la finalul acestui an.
Imediat după acest anunț, acțiunile LinkedIn au înregistrat o creștere de 48,19% până la 194,25 dolari în cursul tranzacțiilor electronice care preced deschiderea Wall Street, scrie Reuters. În schimb, titlurile Microsoft au înregistrat o scădere de 2,99% până la 49,94 dolari pe acțiune.
Înființată în 2003, LinkedIn are aproximativ 433 de milioane de utilizatori la nivel mondial, care pot reprezenta o potențială conexiune pentru extinderea afacerii și în alte regiuni.

Alte stiri din It

Ultima oră