Hotspot-uri gratuite, cu WiFi4EU

13 Sep 2017 | scris de Marina Constantinoiu
Hotspot-uri gratuite, cu WiFi4EU

Parlamentul European a votat, în sesiune plenară, raportul WiFi4EU, referitor la promovarea conexiunilor la internet de mare viteză în comunităţile locale.

"Este o iniţiativă legislativă extraordinară, prin intermediul căreia se vor aloca 120 de milioane de euro pentru crearea de hotspoturi WiFi în comunităţile locale, de care cetăţenii vor putea beneficia gratuit. Interesant este că, prin sistemul unic de autorizare, cineva care se loghează undeva în România prima dată va fi conectat automat la oricare alt hotspot din reţeaua WiFi4EU", a explicat Adina Valean, europarlamentar PNL.

Între 6.000 şi 8.000 de municipalităţi vor putea beneficia de finanţare până în 2020.  Finanţarea se va acorda tuturor statelor membre, astfel încât atât rezidenţii, cât şi turiştii să poată beneficia de conexiuni la internet de mare viteză.

"Fiecare stat membru va putea obţine un anumit număr de vouchere. Schema de finanţare se adresează tuturor organismelor din sectorul public, cum ar fi municipalităţile, bibliotecile publice sau spitalele. Programul va fi lansat până la sfârşitul anului. Încurajez autorităţile şi instituţiile locale să urmărească apariţia platformei online unde vor putea aplica", a adăugat Adina Vălean.

 

Alte stiri din It

Ultima oră