Hashtag-ul a împlinit zece ani: scurt istoric despre simbolul momentului

24 Aug 2017 | scris de Alex Revenco
Hashtag-ul a împlinit zece ani: scurt istoric despre simbolul momentului

Acum zece ani lua naștere unul dintre cele mai importante simboluri ale social media, hashtagh-ul.

Caracterul a apărut pentru prima oară pe Twitter, pe 23 august 2007. Atunci, Chris Messina, fost designer la Google și Uber, a avut ideea de a folosi # pentru a organiza tweet-uri și grupuri pe platformă.

Înainte ca hashtag-ul să fie introdus oficial ca unealtă de organizare, în septembrie 2006, Twitter deja introdusese @mențiunile și @răspunsurile, dar lansase și o variantă mobilă a platformei.

Primul hashtag folosit vreodată a fost #barcamp, fiind postat de Messina îe Twitter. Barcamp este o grupare care organizează conferințe despre tehnologie și internet, cea mai mare ediție reunind 6.400 de oameni în Myanmar, în 2013.

În primul an după crearea hashtag-ului, cel mai răspândit cuvânt a fost #noticias, termenul spaniol pentru știri.

Cel mai distribuit hashtag din istorie, care are peste un miliard de tweet-uri la activ, este #nowplaying. În 2016, cel mai folosit a fost #Rio2016, fiind urmat de #Election2016 și de #PokemonGo.

La momentul actual, doar pe Twitter sunt folosite 125 de milioane de hashtag-uri zilnic, însă acestea au fost adoptate și pe Facebook, Instagram sau Tumblr.

Cel mai lung hashtag scris vreodată și intrat în cartea recordurilor îi aparține lui Paul Horner. Acesta a scris o mică povestioară cu ajutorul a 345 de caractere, excluzând #.

Termenul ”hashtag” a intrat și în dicționarul Merriam Webster în 2014, fiind definit ca un cuvânt sau o frază, precedate de simbolul #, prin care se clasifică sau se categorizează textul asociat.

Sursa: playtech.ro/ telegraph.co.uk

Alte stiri din It

Ultima oră