Hackerii ruşii exploatează o vulnerabilitate de la Adobe Flash Player. SUA şi NATO posibile ţinte

20 Oct 2015
Hackerii ruşii exploatează o vulnerabilitate de la Adobe Flash Player. SUA şi NATO posibile ţinte
Hackerii ruşi ar putea ataca SUA şi partenerii săi din NATO prin utilizarea unei vulnerabilităţi în programul Adobe Flash Player, a avertizat o firmă specializată în securitatea cibernetică.

Grupul de hackeri ruşi Pawn Storm a folosit o vulnerabilitate descoperită în Adobe Flash Player pentru a instala programe de tip malware pe calculatoarele mai multor “ministere străine”, au raportat marţi cercetătorii de la Trend Micro, conform website-ului Daily Caller, citat de epoch-times.

Pawn Storm “este cea mai semnificativă ameninţare de spionaj cibernetic pentru Guvernul american şi partenerii săi din NATO”, a declarat Tom Kellermann de la Trend Micro, într-un email adresat Daily Caller News Foundation. Această exploatare conţine elemente similare cu cea care a avut loc la Casa Albă în urmă cu doar câteva luni, au descoperit cercetătorii. În cadrul acelui atac au fost vizate emailurile nesecretizate ale preşedintelui american Barack Obama.

Adobe a trimis săptămâna trecută un buletin informativ în care a avertizat că există o vulnerabilitate critică în ediţia recentă a programului Adobe Flash Player care a afectat platformele Windows, Linux şi Macintosh. Dacă hackerii exploatează cu succes programul, aceştia ar putea cauza o “prăbuşire a sistemului şi ar putea permite atacatorului să preia controlul asupra sistemului afectat”.

Se aşteaptă ca Adobe să repare în această săptămână vulnerabilitatea.

 

Alte stiri din It

Ultima oră