Hacker, condamnat la moarte și executat pentru un joc video online

08 Mai 2015
Hacker, condamnat la moarte și executat pentru un joc video online
Un hacker ce își folosea abilitățile pentru a exploata slăbiciunile de securitate ale unui popular joc online - Guild Wars 2 – pentru a-i domina pe ceilalți jucători, a fost condamnat la moarte și executat în lumea virtuală.

Situația de criză s-a instalat după ce în ultimele trei săptămâni mai mulți participanți la joc s-au plâns administratorilor despre afrontul produs de unul dintre caractere, Darkside, care spre uluiala, indignarea și invidia tuturor utiliza o serie de abilități speciale.

Cel care controla personajul reușise prin intermediul unei serii de exploit-uri ale jocului să poată utiliza o serie de acțiuni care-l făcuseră invincibil în fața celorlalți – teleportare, un nivel mai ridicat de stricăciuni provocate de acțiunile sale, supraviețuirea în cazul unor atacuri simultane din partea mai multor contracanditați, dominarea totală a adversarului în confruntările directe.
Pentru a obține o reacție din partea administratorilor, jucătorii au înregistrat acțiunile DarkSide și le-au postat pe YouTube.

Cei însărcinați cu securitatea cibernetică a jocului au identificat persoana care se afla în spatele personajului DarkSide și a luat măsurile de excludere a acestuia din baza de date.

Pedeapsa a fost transpusă într-o scenă dramatică de film, DarkSide a fost executat în public fiind dezbrăcat și forțat să se arunce spre moarte de pe unul din cele mai înalte podurile aflate într-un oraș de pe harta jocului.
De asemenea, administratorii au anunțat că mai multe conturi aparținând aceluiași jucător au fost șterse.
bbc.co.uk



Alte stiri din It

Ultima oră