Google renunță la numele de prăjituri pentru noul Android

27 Aug 2019 | scris de A.V.
Google renunță la numele de prăjituri pentru noul Android

Google a anunţat în mod oficial numele noii versiuni a sistemului de operare Android, scrie go4it.ro.

În trecut, compania a alăturat fiecărei versiuni în parte câte un nume de desert, însă începând cu cea de-a zecea revizie majoră, această tradiţie se opreşte.

După Android 9.0 Pie nu urmează un Android Q cu nume de desert, ci Android 10, care primeşte şi o nouă identitate vizuală formată dintr-un nou logo şi culori puţin schimbate.

Până acum, Android 10 a fost cunoscut drept Android Q public, versiunile beta deja existente pentru dispozitivele compatibile afişând logo-ul vechi, care se alinia la vechea tradiţie a denumirilor.

Noul Android 10 urmează să se lanseze în viitorul apropiat, cu o serie de funcţii noi legate în special de intimitatea datelor utilizatorilor. Vor exista acum opţiuni noi pentru gestionarea geolocaţiei, aplicaţiile putând avea acces permanent, sau doar atunci când foloseşti aplicaţia.

Va fi integrat un nou sistem de navigaţie folosind gesturi, similare cu cele de pe iOS şi cu soluţiile proprietare ale companiilor OnePlus şi Huawei, în timp ce sistemul de operare va necesita mai puţine restartări.

În ciuda anunţului unuio nou logo şi unui nou nume, Google nu a specificat când va lansa în mod oficial noul Android 10. Cel mai probabil, lansarea va fi programată cândva în apropierea apariţiei pe piaţă a noii generaţii de telefoane Google Pixel.

 

 

Alte stiri din It

Ultima oră