Google pune capăt furtului de poze. Ce decizie a luat

19 Feb 2018 | scris de Gabriela Antoniu
Google pune capăt furtului de poze. Ce decizie a luat

Google a eliminat una dintre celei mai importante caracteristici în căutarea imaginilor. Compania a scos butonul "vezi imaginea", ceea ce înseamnă că utilizatorii nu mai pot naviga cu ușurință la imaginea pe care o căutau sau o puteau descărca pentru o utilizare ulterioară, relatează independent.co.uk.

Ca urmare, utilizatorilor li se va da posibilitatea de a vedea imaginea pe pagina care o găzduiește. Adică să faceți clic pe site și să respectați regulile acesteia.

Acesta pare să fie şi motivul pentru care Google a făcut schimbarea. Noul site descurajează oamenii să mai fure fotografii pe care nu le-ar putea descărca în mod obișnuit sau să creeze link-uri către imagini, fără ca utilizatoriisă vadă ceea ce le însoţeşte în pagina-gazdă.

Google a transmis inițial că schimbarea a fost făcută "pentru a ajuta la conectarea utilizatorilor și a site-urilor utile" și a subliniat că butonul de vizualizare pe pagină ar rămâne în continuare prin preajmă. Ulterior, a precizat că schimbarea a fost făcută parțial din cauza unui acord cu Getty Images pentru a îngreuna preluarea ilegală a fotografiilor agenției.

"Aceste schimbări sunt concepute astfel încât să asigure un echilibru între nevoile utilizatorilor și problemele editorilor, părțile interesate pe care le preţuim", a transmis Google.

Cel puțin pentru moment, este posibilă reluarea acestei caracteristici prin adăugarea unei extensii Chrome. Una dintre ele - numită, cu ușurință, "Vizualizați imaginea" - adaugă butoanele înapoi la Google.

De asemenea, este posibil să ajungeți la imaginea reală destul de ușor, în ciuda faptului că butonul a dispărut. Pentru a face acest lucru, faceți clic dreapta pe imagine în rezultate și selectați să îl vizualizați într-o filă nouă - care va deschide imaginea și veți fi liber să faceți tot ce doriți cu ea.

Alte stiri din It

Ultima oră