Google, DEZVĂLUIRE INEDITĂ după 15 ani! Cum a schimbat Jennifer Lopez cel mai important motor de căutare din lume

17 Apr 2015
Google, DEZVĂLUIRE INEDITĂ după 15 ani! Cum a schimbat Jennifer Lopez cel mai important motor de căutare din lume
Recent, directorul executiv al companiei-gigant Google, Eric Schmidt, a făcut o dezvăluire incredibilă. Potrivit acestuia, actrița, dansatoarea, cântăreața și co-autoarea Jennifer Lopez a reprezentat sursa de inspiratie din spatele serviciului Google Image Search.

Mai precis, fotografiile în care JLo apare îmbrăcată în celebra rochie verde la gala de decernare a premiilor Grammy din anul 2000, creata de Donatella Versace, au generat un număr atât de mare de căutări pe Google încât directorii companiei Google au decis să creeze motorul de cautare de imagini pe internet Google Images, relatează americanlivewire.com.

"În acel moment, era cel mai căutat lucru de pe Google. Nu mai văzusem pănă atunci așa ceva. Așa că nu am făcut altceva decât să le oferim utilizatorilor ceea ce-și doreau: JLo îmbrăcată în acea rochie. Așa s-a născut Google Image Search", a declarat Eric Schmidt.

Înainte de Google Image Search, utilizatorii puteau opera doar cautari de text scris, acestea fiind afisate pe o pagina ce includea 10 rezultate sub forma unor link-uri albastre. Internautii erau nevoiti sa deschida fiecare dintre acele link-uri pentru a vedea daca vreunul dintre rezultate contine fotografii cu Jennifer Lopez purtand acea rochie.

Serviciul Google Images a fost lansat in iulie 2001, iar rochia Versace purtata de Jennifer Lopez la premiil Grammy din anul 2000, reprezinta, totodata, unul dintre putinele articole vestimentare care au fost onorate cu propria pagina Wikipedia. (V.M.)

Alte stiri din It

Ultima oră