Google a împlinit 20 de ani (VIDEO)

27 Sep 2018
Google a împlinit 20 de ani (VIDEO)

Google sărbătoreşte joi 20 de ani de la înfiinţare, adică 20 de ani de când a creat un motor de căutare de care am devenit cu toţii dependenţ şi la care apelăm pentru a afla aproape orice. Un motor de căutare pentru care am inventat şi cuvinte, cum ar fi "a googăli", adică "a da o căutare pe Google". Miliarde de oameni folosesc Google, iar cei de la companie s-au gândit să îşi sărbătorească înfiinţarea cu un videoclip de peste un minut în care este prezentată evoluţia căutărilor făcute folosind motorul de căutare Google Search de-a lungul istoriei sale.

Dacă dai click pe Doodle-ul aferent evenimentului, ți se deschide un clip pe YouTube pe care îl poți vedea mai jos. În mod previzibil, videoclipul cu pricina detaliază istoria de două decenii a gigantului din Mountain View.

În ceea ce privește aniversarea efectivă, în mod real, data de înființare a Google nu este una foarte precisă. Pe Wikipedia figurează ca fiind 4 septembrie 1998. În descrierea clipului de pe Google, se face referire la interacțiunea dintre doi studenți de la Stanford de acum „aproximativ” 20 de ani, interacțiune care urma să se reflecte în dezvoltarea celui mai vizitat site din lume.

Era vorba de Larry Page și Sergey Brin. La ora actuală, Google este disponibil în 150 de limbi străine în peste 190 de țări.

 

Alte stiri din It

Ultima oră