Franţa nu va exclude Huawei Tehnologies din viitoarea reţea 5G

26 Noi 2019
Franţa nu va exclude Huawei Tehnologies din viitoarea reţea 5G

Franţa nu va exclude grupul chinez Huawei Tehnologies din viitoarea sa reţea 5G, aşa cum au procedat Statele Unite, dar va putea să respingă producătorii de echipamente pentru orice posibil risc de securitate, a declarat luni un oficial al Ministerului Economiei, citat de Reuters, preluată de News.ro.

Autoritatea franceză de reglementare a sectorului telecomunicaţiilor a lansat joi mult-aşteptata licitaţie pentru vânzarea spectrului 5G, punând capăt discuţiilor intense din ultimele luni dintre operatorii de telecomunicaţii din ţară şi autorităţi, legate de modalitatea cea mai bună pentru a instala tehnologia de internet mobil ultra-rapid.

”Nu avem ca ţintă un producător de echipamente. Nu există o excludere”, a spus viceministrul Economiei, Agnes Pannier-Runacher, la televiziunea BFM Business.

Pannier-Runacher a arătat că ”în Franţa există trei producători de echipamente activi. Huawei are o cotă de piaţă de 25%, mai sunt prezenţi Nokia şi Ericsson. Samsung nu desfăşoară încă activităţi în Franţa, dar este interesat de 5G.

Aceasta a subliniat că guvernul nu va exclude pe nimeni şi că Franţa nu va urma exemplul Statelor Unite, ci va proceda de la caz la caz.

Operatorii de telecomunicaţii vor solicita permisiunea premierului pentru proiectele de reţele 5G şi vor primi aprobare în funcţie de considerentele de securitate naţională.

Alte stiri din It

Ultima oră