Facebook, WhatsApp şi Google se alătură Apple în combaterea cerinţelor FBI

07 Mar 2016 | scris de Cristi Semeghin
Facebook, WhatsApp şi Google se alătură Apple în combaterea cerinţelor FBI

Potrivit Noobz.ro, companiei din Cupertino i s-a cerut prin ordin judecătorresc să deblocheze un iPhone care aparţine unuia dintre autorii atentatului de la San Bernardino, California, care a avut loc în luna decembrie a anului trecut şi s-a soldat cu 14 morţi.

Google s-a alătura oficial companiilor Facebook, Microsoft, Amazon, WhatsApp şi nu numai, pentru a venit în sprijinul Apple, aflat într-o dispută extrem de mediatizată cu FBI.

Apple a refuzat ordinul FBI, de a oferi o uşă de acces „prin spate” la iPhone. Alte companii care susţin demersul lui Tim Cook şi al întregii echipe sunt Box, Cisco, Dropbox, Evernote, Mozilla, Nest Labs, Pinterest, Slack, Snapchat şi Yahoo.

Preşedintele Microsoft, Brad Smith, spune că: „Am ajuns într-un moment critic în care o nouă generaţie de dispozitive mobile şi tehnologii bazate pe cloud au rolul de a ne asigura siguranţa şi de a ne conserva drepturile fundamentale. Fiind alături de Apple, suntem alături de clienţii care depind de noi pentru păstrarea în siguranţă a celor mai ascunse informaţii.”

Vezi care este poziţia adoptată de reprezentanţii WhatsApp şi Facebook.

Alte stiri din It

Ultima oră